Erken emeklilikte yeni pencere! Bunu yapanlar emeklilik biletini 5 yıl erken alacak

Erken emeklilik için yeni çalışmalar dikkat çekerken Meclis'e gelecek yasadaki yeni emeklilik şartları açıklandı. Piyangonun kimlere vuracağı üzerine emeklilik için 5 yıl süre tanındı.

Erken emeklilikte yeni pencere! Bunu yapanlar emeklilik biletini 5 yıl erken alacak

Bağkur ve Sosyal Sigortalar Kurumu çalışmalarında sona gelinirken prim eşitlenmelerinde Bağkur, SSK sistemin önemli değişiklik yapıldı. İşte Meclis tarafından sigortalılara sunulan avantajlar haberimizde yer almaktadır.

Prim gün sayısına bakanlar Bağkur'lular prim gün sayısının 9 binden 7 bine düşürülmesiyle emekli olunabilecek. Bakan Vedat Işıkhan'ın açıklanmasıyla Bağkur prim gün sayısıyla 1800 gün ve 5 yıl erken emekli olunuyor. Meclis'te masaya yatırılan konuda geçmesi beklenirken yaklaşık 1 milyon küçük esnaf, erken emeklilik fırsatı ve daha düşük prim ödeme avantajına sahip olacak.

emeklilik prim

2. torba yasasında Meclis'e gelmesi tahmin edilen Bağkurluların primlerinde düzenlemeye gidilirken prim eksikliğinden ötürü emekli olmayı kaçıran EYT'liler için yeni fırsat doğdu. Tüm sigortalılar yeni kararla beraber 9 bin gün emeklilik şartı 7 bin olarak güncellendi. EYT için düzenlemeye gidilirken yasada 9 Eylül 1999 tarihiyle dönemi kapsadığı belirtildi. Erkekler için ise prim gün 7.200 olarak yenilendi.