Erken emeklilikte yeni kapı aralandı! EYT'siz yeni tablo hemen emekli edecek

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yönetmeliği kapsamına girmeyenler için yeni bir gelişme yaşandı. Çoğu çalışan kademeli emekliliğin gelip gelmeyeceğini merak ediyor. ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, bu sorunun yanıtını verdi.

Erken emeklilikte yeni kapı aralandı! EYT'siz yeni tablo hemen emekli edecek

2000 ile 2008 yıllarının arasında Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) giren ve EYT düzenlemelerine uyum sağlayamayan milyonlarca SSK ve Bağ-Kur çalışanı, kademeli emeklilik düzenlemesini araştırıyor. Torba Kanun kapsamında TBMM'ye getirilecek olan kademeli emeklilik konusunda da Prof. Dr. Cem Kılıç, görüşlerini aktardı.

Erken emeklilikte yeni kapı aralandı

Kademeli emeklilik yasasına ilişkin iddialara yanıt veren Prof. Dr. Cem Kılıç, şunları söyledi:

"Bu habere rağmen ayrıntılara (kayıt tarihi, yaş, sigorta süresi vb.) baktığımda şüpheler gördüm ve Ankara'daki devlet yetkililerine bu şansımızı sordum. Şu anda bu türden bir çalışma bulunmamaktadır. Kapsamlı mevzuat çerçevesinde bir hüküm teklifi, yaşlılık ikramiyesi teklifi veya sigortaya ilişkin düzenleme gündeme gelmedi. SGK'dan hala bir açıklama yok; Ancak bu tür bilgiler insanların dikkatini çektiği için çok hızlı yayılıyor. Üzücü olan ise insanların gereksiz yere heyecanlı ve umutlu olmalarıdır”

Prof. Dr. Kılıç, bugün basında çıkan haberlere göre bugün de yarın da torba yasanın olmadığını söyledi.