Erkek ve Kız Çocuklarını Taciz Eden Sapık Babanın Cezası İndirildi

Kendi çocuklarına cinsel istismarda bulunan sapık baba hakkında verilen hapis cezalarında büyük indirimler yapıldı. İstinaf mahkemesi ise cezaları onayladı.

Erkek ve Kız Çocuklarını Taciz Eden Sapık Babanın Cezası İndirildi

3 kızına cinsel istismarda bulunan babaya ceza indirimi.

Edinilen bilgilere göre medyumluk ve muska yazarak hayatını kazandığı öğrenilen baba H.E ’nin biri üvey olmak üzere 4 kızı ve bir erkek çocuğu var. Sapık baba, kızlarına cinsel istismara 1996 yılındada başladı. 2002 yılında iki kızının şikayeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan H.E hakkında delil yetersizliği nedeniyle takipsizlik kararı çıktı. Daha sonra  kızlar erken yaşta evlenerek evden ayrıldı. 2007 yılında H.E.’nin yeğeni S.K., dayısının sosyal medyada bir kadınla cinsel içerikli sohbet ederken küçük kızından cinsel içerikli bahsettiğine tanık olduğunu söyledi. S.K. dayısının ifadelerini küçük kızın ablalarıyla paylaştı. Bunun üzerine ablalar savcılığa giderek bu delil ile suç duyurusunda bulundu.

CEZA VERİLMEDİ

Yeniden açılan cinsel istismar soruşturmada bu kez baba tutuklandı. 11 yaşındaki oğluna da tacizde bulunan baba H.E. hakkında Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Çocuğa cinsel saldırı” suçundan dava açıldı. Yargılamada sapık babaya 12 yıl, en küçük kızına yönelik ifadeleri nedeniyle de “Aile hukukundan kaynaklanan yükümlüğünün ihlali” suçundan 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, mağdur 3 kıza yönelik eylemleri zaman aşımı kapsamında değerlendirip babaya başka ceza vermedi.

Babanın taizde bulunduğu öğrenilen 2006 doğumlu erkek çocuk ifadesinde, “Sanık babamdır. Evin balkonunda bulunduğum sırada benim pantolonumu aşağıya sıyırdı, ancak külodumu indirmedi, kendi pantolununu indirmişti, ancak iç çamaşı üzerindeydi. Ben yanından kaçtım” dedi.

Kızlardan 1987 doğumlu F., ilkokul 2. sınıfa giderken babasının kendini tarlaya götürerek burada istismarda bulunduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

 “Bu eylemleri 2002 yılına kadar devam etti. Annem öğrenince şikayetçi olduk” dedi. 1993 doğumlu P. de babasının kendisine yönelik istismarının 2009 yılına kadar devam ettiğini iddia ederek, “Ben 16 yaşında evlendim, çünkü istismarlardan kurtulmak istiyordum. Ben aile arasında bu durumları hep söylüyordum. Ancak bana inanmıyorlardı. 2002 yılında şikayetçi oldum ama takipsizlik kararı verilmişti”0

SAVUNMASI

H.E. ise olayla ilgili verdiği savunmasında, “Aramızda hiçbir soğukluk yoktu. Ben mahallemde örnek birisiyim. Kesinlikle bu suçları işlemedim. Tüm suçlardan beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

CEZA İNDİRİLDİ

Hakkında çocuğa cinsel istismardan 12 yıl hapis cezası verilen babaya, eylemin teşebbüs aşamasında kalması gerekçesiyle, 7 yıl 6 ay ceza verildi. En küçük kız yönünde “Aile hukukundan kaynaklanan yükümlüğünün ihlali” suçundan 3 ay hapis cezası kaldırıldı ve beraat kararı verdi.  İstinaf mahkemesi ise bu kararı doğru buldu.

Kamubulteni.com  |  Ankara