Erdoğan'dan 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı' Açıklaması

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi ziyaretinin ardından, Ankara'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İBB Belediye Başkan adayı kim olacak, AK Parti'nin İstanbul adayı hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar...

Erdoğan'dan 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı' Açıklaması

Cumhurbaşkanı, AK Partinin İstanbul Büyükşehir Beldiye Başkan adayına ilişkin, meclisteki bütçe görüşmelerini hatırlatarak, "Şu anda aday tespitleri noktasında hassasiyetlerimizi koruyoruz. İstanbul Türkiye'de en önemli ilimiz. Her şeyden önce benim aşkım olan bir il. Doğduğum, büyüdüğüm, belediye başkanlığı yaptığım, milletvekili seçildiğim bir il. Bu ilimizde yapacağımız çalışmayı çok çok önemsiyoruz. Arkadaşlarımızla tabandan tavana bir çalışma yürütüyoruz. İlçelerimizde durum nedir bunu görelim istiyoruz. Zira önemli sayıda ilçe belediye başkanlıklarının değişmesi söz konusu. Bununla ilgili de arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Ama bu arada da Ankara ihmal edilemez." ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım'ın İBB Başkan adayı olup olmayacağına yönelik soruya da yanıt veren Erdoğan, "Malum TBMM'de de bütçe görüşmeleri var. Bu bütçe görüşmelerini Meclis Başkanımızın yönetmesinden daha doğal bir şey olamaz. Bu süreci ayın 10'u ile 22'si arasında yine Meclis Başkanı götürecek, yürütecek, takip edecektir. İstanbul ile ilgili biraz sabırlı olacağız. Nihai kararımızı önce tabanı yoluna koyduktan sonra adımımızı atıp kararımızı vereceğiz." şeklinde yanıt verdi.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.