Erdoğan'dan Faiz Mesajı! Yıl Sonuna Kadar Tek Haneye İndirmeliyiz

Cumhurbaşkanlığı ortak tv yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı sonuna kadar politika faizinin tek haneye indirilmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan'dan Faiz Mesajı! Yıl Sonuna Kadar Tek Haneye İndirmeliyiz

Faizi Yıl Sonuna Kadar Tek Haneye İndirmeliyiz

Cumhurbaşkanlığı ortak tv yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Soruları cevaplayan Erdoğan, Merkez Bankasının geçtiğimiz günlerde politika faizini yüzde 12'ye düşürmesini değerlendirdi ve Erdoğan 2022 yılı sonuna kadar faizlerin tek haneye indirilmesi gerektiğini savundu.

Tüm kesimleri enflasyona ezdirmeyeceğiz

Ekonomik gelişmeler ile ilgili olarak konuşan Erdoğan, toplumun tüm kesimlerini (işçi, memur, asgari ücretli, emekli) enflasyona ezdirmediklerini, yılbaşında da aynı şekilde maaşlarda ciddi iyileştirmelerin yapılacağını söyledi. Erdoğan, aynı zamanda merkez bankasının güç kaybetmesini bekleyen kişilerin hayal kırıklığına uğrayacağınıda sözlerine ekledi.

Borsada manipülasyon iddiaları inceleniyor

Son günlerde borsada öne sürülen manipilasyon iddiaları hakkında da konuşan Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığının konuyla ilgili olarak çalışmalar yürüttüğünü, sonuçların en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

Kabine değişikliği olacak mı?

Kabine değişikliği olacak iddialarına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan," 8 ay kaldı. 8 ay içinde bu tür bir şey yapmak yöneticilik açısından sağlıklı bir şey olmasa gerek" ifadelerini kullandı