Erdoğan,BM 77.Genel Kurul'una Katılmak İçin ABD'ye Gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye saatleri ile 20.10'da özel uçak ‘TC-TRK’ ile Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kuruluna katılmak ve bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentine hareket etti. 

Erdoğan,BM 77.Genel Kurul'una Katılmak İçin ABD'ye Gitti

Erdoğan'ın Semerkant Ziyareti Sonlandı 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özel konuk olarak Şangay İşbirliği Örgütü 22. Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılmak amacıyla geldiği Semerkant’taki programlarını sonlandırdı. 

ABD'nin New York kentine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Semerkant uluslararası Havalimanı'ndan Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov, Başbakan Yardımcısı Cemşit Hocayev, Dışişleri Bakan yardımcısı Gayrat Fazilov, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev ile diğer yetkililer uğurladı.


Erdoğan, Kimlerle ABD'ye Gitti? 

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti sözcüsü Ömer Çelik. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'nde Birleşmiş Milletler 77. Genel Kuruluna katılacak ve bazı temaslarda bulunacak.