Erdoğan Sırbistan Ziyaretinde Batı Ülkelerini Uyardı: O Ülkeyi Hafife Alarak Hata Yapıyorlar

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile düzenlemiş olduğu ortak basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, batı ülkelerini Rusya ile yaşadıkları kriz hususunda uyardı. 

Erdoğan Sırbistan Ziyaretinde Batı Ülkelerini Uyardı: O Ülkeyi Hafife Alarak Hata Yapıyorlar

Erdoğan, yapmış olduğu açıklamada;
“Rusya'yı hafife alıyorlar. Rusya hafife alınacak bir ülke değil. Batı yanlış yapıyor”
Dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Sırbistan'da baş başa ve heyetler arası gerçekleştirilen görüşmelerin sonrasında iki ülke arasındaki anlaşmaların imza altına alındığı törene katıldı. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti hükümeti arasında 12 Temmuz 2010 tarihinde Belgrad’da imza altına alınan vizelerin kaldırılmasına yönelik anlaşmada değişiklik yapılmasına ilişkin 1 numaralı protokol, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sırp mevkidaşı Aleksandar Vulin tarafından imza altına alındı.


Yanlış Yapıyorsunuz
Rusya'nın güçlü bir devlet olduğu onu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan;
“Şu ana kadar bizim güttüğümüz politika acaba bir an önce bu savaş biter mi? Görünüyor ki çok kısa zamanda biteceğe benzemiyor. Rusya'yı hafife alanlara da söylüyorum, yanlış yapıyorsunuz. Rusya hafife alınacak bir ülke değil. E ne oldu? Rusya doğalgazı kesti, fiyatlar bir anda yükseldi. Herkes kara kara düşünmeye başladı, kışı nasıl atlatacağız, bunları ne için daha önce düşünmediniz? Şimdi stoklar ne durumda? Rusya, herkes ona saldırınca bütün imkanlarını kullanacaktır. Bu kadar basit.”

Dedi.


Sırbistan-Kosova Arasındaki Problemi Aşabilmek İçin Destek Vermeye Hazırız 
Sırbistan ile Kosova arasında meydana gelen kimlik kartı ile geçiş sağlanmasının uzlaşılmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, daima problemlerin diyalog ile çözülmesini desteklediklerini söyledi. Bosna Hersek’teki tarafların bir araya getirilmesi açısından üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Bu hususta Kosova-Sırbistan arasındaki bu problemi aşabilmek amacıyla değerli dostu ile her türlü desteğe var olduklarını söyledi.