Erdoğan Putin Görüşmesi Saat Kaçta Başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin bugün kritik bir görüşme gerçekleştirecek. Peki görüşme saat kaçta başlayacak? Görüşme öncesi iki liderden gelen açıklamalar haberimizde.

Erdoğan Putin Görüşmesi Saat Kaçta Başlayacak?

Erdoğan Putin görüşmesi saat kaçta?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında bugün çok önemlil bir görüşme yapılacak. 34 askerimizin şehit olduğu alçak saldırı sonrası yapılacak ilk görüşmede İdlib kentinde son durum masaya yatırılacak ve ateşkes konusu gündmee gelecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'DAN AÇIKLAMA

Önceki gün TBMM 'de grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmeden beklentisi soruldu.

Erdoğan, bugün gerçekleşecek toplantı ile ilgili soruya ''Bölgede süratle bir ateşkesi sağlayabilmek'' yanıtını verdi.

Geçtiğimiz gün bu görüşme konusunda bir açıklama yapan Erdoğan şunları söylemişti:

"Sayın Putin’e de söyledim. Sizin orada ne işiniz var. Üs kuracaksanız üssü yine kurun. Ama şu anda siz bizim önümüzden çekilin, rejimle baş başa bırakın. Biz gereğini yaparız. E tabi ona da 'biz çekildik' diyemiyorlar. Menfaatleri nedir? İnanın bunu çözebilmiş değiliz. İki üç tane üs ise e kurun. Bununla bizim bir derdimiz yok. Dün gece Trump diyor ki, burada Putin’in diyor ne beklentisi var, ne isteği var? Bunları söyledikten sonra Kamışlı’da bir petrol olayı bunların dedim. Orada petrol var mı dedi, orada petrol var dedim. Ondan sonra böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Fakat bizim böyle bir derdimiz yok. Ne petrol derdimiz var, ne toprak derdimiz var. güvenli bölgeyle sınırlarımızı teminat altına almak istiyoruz. Bütün bunlardan sonra tabi İdlib’de şu anda 3-4 milyon insanın yaşadığı yerde her tarafı yerle yeksan ettiler acımasızca. İdlib’deki ısrarla mücadeleyi sürdürmenin arkasında bu yavruların, insanların muhatap kılındıkları acımasız felakettir."

PUTİN 'DEN AÇIKLAMA

Kremlin 'den önceki gün bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Putin ve Erdoğan 'ın İdlib konusunda bir uzlaşı sağlamasının ve ortak tedbirler alınmasının umulduğu belirtildi.

GÖRÜŞME SAAT KAÇTA?

Görüşme bugün gün içinde gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan Moskova 'ya geçecek ve Putin ile Kremlin 'de bir görüşme gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 10.30 'da Moskova 'ya hareket edecek. Görüşmenin saati hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Görüşmeye ilişkin açıklama gelince bildirimle haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.