Erdoğan Kabineyi Topluyor! Bayram Tatili 9 Gün Olur mu? Asgari Ücret Zam Var mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27 Haziran Pazartesi günü kabinesini topluyor. Peki Bayram Tatili 9 Gün Olur mu? Asgari Ücret Zam Var mı? masanın önemli konuları bunlar olacak.. Kabine sonrasında Erdoğan'ın kameraların önünde açıklama yapması bekleniyor..

Erdoğan Kabineyi Topluyor! Bayram Tatili 9 Gün Olur mu? Asgari Ücret Zam Var mı?

Erdoğan Kabineyi Topluyor 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27 Haziran 2022 Pazartesi günü kabinesini topluyor. Tüm Bakanların hazır olarak katılacağı kabine toplantısında önemli konuların masaya yatırılması bekleniyor. Peki Bayram Tatili 9 Gün Olur mu ? Asgari Ücret Zam Var mı? masanın önemli konuları bunlar olacak.. Kabine sonrasında Erdoğan'ın kameraların önünde açıklama yapması bekleniyor. 

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün olur mu ? 

Milyonlarca vatandaş yarın yapılacak olan kabine toplantısına kilitlendi. Masada olacak olan önemli konulardan birisi de yaklaşan kurban bayramında tatil 9 gün olur mu? sorusu olacak. Kabinenin bayram tatili konusunu masaya yatırması ve karara bağlanması bekleniyor. Özellikle turizmcilerin umutları kurban bayramı tatilinin 9 gün olması yönünde. Bu konuda ki kararın yarın ki kabine toplantısında masaya yatırılması ve karara bağlanmasına kesin gözüyle bakılıyor.  Kurban Bayramı sonrasında ki 13 - 14 Temmuz günlerinin idari izin yada tatil yapılmasıyla Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarılması muhtemel olacak. Kesin kararın yarın kabine toplantısında alınması bekleniyor.

Asgari Ücret Zam Var mı?

Masanın önemli konularından birisi de asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacak mı? konusu olacak. Erdoğan ve kurmaylarının asgari ücretin durumunu masaya yatırması ve olası temmuz zammını ve bunun işveren ve devlete getireceği yükü hesaplayarak karara bağlanması bekleniyor. 

Marmaris Yangınları Kabine Gündeminde

Kabine toplantısında masada olacak konulardan birisi de Marmaris yangınları ve yangınla mücadele konusu olacak. Marmaris'te bir şahsın çıkardığı ve verilen yoğun mücadele ile kontrol altına alınan yangınla ilgili yapılan çalışmalar ve son durumla ilgili ilk andan itibaren bölgede olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin bilgilendirme yapması bekleniyor..

Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kameraların önünde alınan kararları duyurması bekleniyor.