Erdoğan Kabinesi Topluyor! Masada Önemli Konular Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabinesini bu hafta topluyor.. Tüm bakanların hazır bulunacağı kabine toplantısında 3600 ek göstergeden, fahiş fiyat artışlarına kadar bir çok konunun görüşülmesi bekleniyor.

Erdoğan Kabinesi Topluyor! Masada Önemli Konular Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabinenin bu hafta toplanması bekleniyor. Tüm Bakanların hazır bulunacağı kabine toplantısında 3600 ek göstergeden, son dönemde gıda vb gibi ürünlerde görülen fahiş fiyat artışlarına, suriye meselesinden sığınmacı meselesine birçok önemli konunun görüşmesi bekleniyor. 

Tüm memurların gözü kulağı 3600 ek gösterge açıklamasında

Geçtiğimiz günlerde Erdoğan ve Çalışma Bakanı Bilgin tüm memurların merakla beklediği 3600 ek göstergenin Mayıs ayı bitmeden tamamlanıp, kamuoyuyla paylaşılacağını söylemişti. Bu hafta yapılacak kabine toplantısı sonrasında tüm memurların uzun süredir merakla beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili detayların açıklanması bekleniyor. 3600 ek gösterge çalışmasının 2022 yılı bitmeden meclisten geçerek yasalaşması bekleniyor. 

Fahiş fiyat artışları gündemde

Kabinin önemli konularından birisininde enflasyon ile mücadele ve bu kapsamda fahiş fiyat artışları konusunun olması bekleniyor. Kabinede  konut ve gıdada fahiş fiyat artışına karşı alınacak tedbirler ve denetimlerdeki son durum masaya yatırılması bekleniyor.