Erdoğan'ın Gaziantep Temasları: Dev Proje Bugün Hayata Geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Gaziantep'te çeşitli temaslarda bulunacak. Gaziray Banliyö Hattı, Erdoğan'ın katılım sağlayacağı tören de hizmete girecek. Banliyö Hattı’nın 300 binden fazla işçinin istihdam edileceği sanayi bölgelerini birbirine bağlayarak şehir içi trafiği de böylece rahatlatması bekleniyor.

Erdoğan'ın Gaziantep Temasları: Dev Proje Bugün Hayata Geçiyor

Gaziantep'teki 5 Organize Sanayi Bölgesi ile şehir merkezi arasında bulunan trafik yoğunluğunu çözecek Gaziray Banliyö Projesi çalışmalarında artık sona gelindi. Türkiye Cumhuriyeti devlet demiryollarının destek vermesiyle 2017 senesinde başlatılan Gaziray Banliyö Projesi yaklaşık 300 binden fazla işçinin istihdam edileceği 5 Organize Sanayi Bölgesi ile küçük sanayi bölgelerini birbirine bağlayacak.


Açılışı Erdoğan Yapacak

Gaziray Banliyö Projesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılım sağlayacağı resmi tören ile hizmete açılacak.

Gaziantep'te  Seferberlik
Miting ile topu açılış töreni amacıyla Gaziantep'e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesinde kentte güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, programların gerçekleştirileceği alanlarda ise bakım, temizlik ve onarım çalışmaları yürütülüyor.


Gaziantep Valisi Davut Gül: 25 Kilometrelik Raylı Sistem Olacak

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep nüfusunun %80'inin kent merkezinde ikamet ettiğini dile getirerek projenin gerek çalışanlar açısından gerekse de şehir merkezinde yaşayanlar için çok önemli bir kolaylık sağlayacağını vurguladı. Vali Gül, Gaziray Banliyö Projesi ile kente 25 kilometrelik raylı sistem olacağını söyledi.