Erdoğan'dan Milyonları Heyecanlandıran 'Asgari Ücret' Çıkışı

Temmuz ayında 5500 TL'ye çıkarılan Asgari ücretin sonrasında milyonlarca vatandaşın gözü kulağı şimdi de yılbaşında gerçekleştirilecek zam oranına çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katılım sağladığı canlı yayında heyecan veren sözler sarf etit. Bir gazetecinin 'asgari ücret yılbaşında ne kadar olacak?' Sorusuna cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan herhangi bir rakam telaffuz etmezken 'hep endişeniz olmasın’ cümlesini kullandı.

Erdoğan'dan Milyonları Heyecanlandıran 'Asgari Ücret' Çıkışı

CNN Türk ve kanal D ortak yayınına katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısının alınan kararları varsa olmak üzere ekonomiden dış politikaya, asgari ücretten 2023 seçimlerinde yönelik pek çok soruya cevap verdi.


Erdoğan: 2023'e Çok Daha Güçlü Bir Şekilde Gireceğiz

Türkiye'nin 2023'e çok daha güçlü bir şekilde adım atacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;


“Şimdi yapmış olduğumuz asgari ücret tespit rakamlarında son tespiti aralıkta yapacağız. Arkadaşlarımız çalışıyorlar, değerlendirmeleri yapıp yıl sonu itibariyle adımlar atacağız. 2023'e girerken çok daha güçlü bir şekilde gireceğiz.”

Dedi.


Hiç Endişeniz Olmasın

“Asgari ücret rakamı hususunda endişe duyulmaması gerektiğini vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan; bir defa tereddüt etmeden asgari ücreti yükseltirken, yapılan artışın maliyeti işverenin üzerine bırakmadık, onu da biz üzerimize aldık. 2023 yılında uygulanacak asgari ücret için önümüzdeki ay asıl tespiti yapacağız. Rakam konusunda hiç endişe edilmesin.”

Dedi.