Erdoğan'dan Kritik Döviz ve FETÖ Açıklaması

Türkiye - Kırgızistan İş Forumu'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada kürsüye geçti ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan Kritik Döviz ve FETÖ Açıklaması

Kırgızistan 'a bir ziyarette bulunan ve burada çeşitli temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye - Kırgızistan İş Forumu''nda önemli açıklamalarda bulundu.

İş Forumunda yaptığı konuşmasında güçlü Türkiye vurgusu yapan ve kur dalgalanmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kur manipülasyonuyla, Türkiye'nin güçlü ve sağlam ekonomisi üzerinde şüphe bulutları oluşturmaya çalışıyorlar. Malum kredi derecelendirme kuruluşları var ya, bunların her adımı politiktir. Bunlar cambazdır. Sakın cambazlara inanmayın." dedi.

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARI

Uluslararası ticarette dolara bağımlılığın gittikçe artan bir sorun olduğunu söyleyerek açıklamasını sürdüren Erdoğan, "Özellikle uluslararası ticaretin dolara bağımlılığı giderek daha büyük bir sorun haline gelmeye başladı. Bizler artık aramızda yerli ve milli parayı kullanmak suretiyle doların egemenliğine bir defa yavaş yavaş son vermemiz gerekiyor.

Türk iş adamlarına sesleniyorum, Kırgızistan dost ve kardeş bir ülkedir. Yatırımlarınızda gelin bu ülkeye öncelik verin."

S 400 AÇIKLAMASI

Rusya ile devam eden S-400 anlaşmasına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Rusya ile S-400 anlaşması yaptık. Birileri bundan rahatsız oluyor. Kusura bakmayın, birilerinden izin alacak değiliz. Türkiye olarak, savunma sanayi başta olmak üzere, ekonomide de bağımsızlığımızı tam anlamıyla tesis etmekte kararlıyız." ifadelerini kullandı.

KIRGIZİSTAN 'A FETÖ UYARISI

Kızgızistan 'da varlığını hala sürdüren terör örgütü FETÖ ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İkili iş birliğimizi zehirleyen FETÖ yılanının başını ezmemiz ve bu tehdidi ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu örgüt mensuplarının hiçbir dost ülkede ellerini kollarını sallayarak gezmelerini istemiyoruz. Biz, adalet istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kamubulteni.com | Ankara