Emine Erdoğan, Gazze'den Gelen Çocukları Hastanede Karşıladı ve Ziyaret Etti!

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi olarak sıkça yaptığı sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi gören Filistinli çocukları ziyaret etti. Hastanede bulunan 16 çocuğu ziyaret eden Erdoğan'a, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Bülent Güngörer ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ferit Kulalı eşlik etti.

Emine Erdoğan, Gazze'den Gelen Çocukları Hastanede Karşıladı ve Ziyaret Etti!

Emine Erdoğan’ın Filistinli Çocuklarla İlgilenmesi

Emine Erdoğan'ın ziyaretinde, özellikle 9 yaşındaki Gazzeli Retal Ashour'a gösterdiği özen dikkat çekti. Retal Ashour'un bacağını hissedememesi üzerine Erdoğan, doktorlardan çocuğun bacağının iyileşeceği umudunu aldı. Ayrıca, Gazze'deki İsrail saldırılarında annesi ve kız kardeşini kaybeden Zaina Jarbou (6) da Emine Erdoğan'a duygusal bir şarkı söyledi. Şarkı, genç Zaina'nın yaşadığı acıyı ve içsel duygularını anlatarak herkesi duygulandırdı.

Emine Erdoğan’ın Sosyal Medya Üzerinden Paylaşımı

Ziyareti sonrasında Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda duygularını dile getirdi. "Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan Filistinli çocuklarımızın güvende ve iyi olduklarını görmek, bir nebze de olsa umutlarımızı tazeledi. Sağlık durumları hakkında doktorlarımızdan bilgi aldım. Bundan sonraki sürecin ben de takipçisi olacağım. Rabbim’den her bir yavrumuza acil şifa diliyorum. Bütün kalbimle, abluka altındaki Gazze’de yaşam mücadelesi veren Filistinli masum tüm çocuklar için derhal kalıcı ateşkes ilan edilmesini ve insani yardımların sağlanmasını talep ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Emine Erdoğan'ın bu tür ziyaretleri, toplumsal duyarlılık ve insanî yardım konusundaki hassasiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Ülke içinde ve uluslararası alanda bu tarz insani yardım faaliyetleri, toplumun geniş kesimleri tarafından takdirle karşılanıyor ve destekleniyor.