Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Af Teklifi Seçimden Önce TBMM'ye Gelir Mi?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve mahkum affı bekleyenlerin son zamanlarda en çok sorduğu soru  'Seçimden önce bizi ilgilendiren teklif TBMM'ye gelir mi?' oldu. Milyonları ilgilendiren kanun teklifleri geçtiğimiz ayların en çok konuşulan konuları arasında yer aldı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Af Teklifi Seçimden Önce TBMM'ye Gelir Mi?

Emeklilikte Yaşa Takılanların yıllardır beklediği düzenleme teklifi muhalefet partileri tarafından TBMM Başkanlığı'na art arda sunuldu. CHP, İYİ Parti ve MHP'nin seçim sözleri arasında yer alan kanun teklifi komisyona henüz gelmezken, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'nin Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili araştırma önergesi TBMM'de gündeme gelmiş, teklifin ilk oylamasında tüm muhalefet partileri olumlu oy kullanmış, ikinci oylamada ise MHP teklifte çekimser oy kullanmış, ilgili teklifi AK Partili milletvekillerinin red oyu ile reddedilmişti.

MHP , ARAŞTIRMA ÖNERGESİYLE İLGİLİ , 'KANUN TEKLİFİ OLAN KONUNUN NESİ ARAŞTIRILACAK?'

Milliyetçi Hareket Partisi'nden daha sonra yapılan ilk açıklamada, teklifte 'İYİ Parti ve HDP' ile aynı yönde karar alınmaması için çekimser kalındığı, daha sonra ise 'Hali hazırda kanun teklifi verilen bir şeyin araştırılmasının anlamsız bulunduğu' gerekçesiyle çekimser kalındığı belirtilmişti.

AK PARTİ EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR DÜZENLEMESİNE KARŞI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda, hazinenin üzerine yük binebileceğini, bu konuda MHP'nin ısrarlı olmamayı tercih edebileceğini söylemişti. Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili diğer muhalefet partilerinin ısrarı sürüyor. AK Parti ise erken emeklilik düzenlemesi olarak görülen bu düzenlemeye tamamiyle karşı bir tutum almış durumda.

MAHKUM AFFI İÇİN SEÇİMDEN SONRASI İŞARET EDİLİYOR

Mahkum affı için ise MHP ve AK Parti arasında görüşmeler olduğu, Milliyetçi Hareket Partisi tarafından TBMM'ye getirilen şartlı ceza indirimiyle ilgili Adalet Bakanlığı'nın ayrı bir çalışma yapacağı, düzenlemenin revize edildikten sonra , en erken 31 Mart'taki seçimlerden sonra gündeme gelebileceği belirtiliyor. AK Parti Genel Başkan vekili Numan Kurtulmuş da dün gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelmiş, burada mahkum affı ile ilgili 'Seçimden sonra gündemimize gelebilir' açıklamasını yapmıştı.