Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Takıldı Kaldı

Milyonlarca insanı ilgilendiren 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' konusunda MHP'nin ekonomideki son durumu gerekçe göstererek geri adım atmasıyla birlikte, umutlar da günden güne azalıyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Takıldı Kaldı

Muhalefet partilerinin geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'nin EYT önergesi konusunda işbirliğine gitmesi 'EYT sorunu çözülüyor mu?' yorumlarını beraberinde getirmişti. Fakat TBMM Genel Kurulu'ndaki EYT görüşmeleri MHP'nin ilk oylamada olumlu, ikinci oylamada çekimser oy kullanmasıyla beraber tıkandı. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'de geçtiğimiz gün basın mensuplarına 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda MHP ısrar etmeyecektir' açıklamasında bulunmuştu.

EYT'lilerin İşi Zor , Düzenlemenin Meclisten Geçmesi Neredeyse İmkansız

Emeklilikte Yaşa Takılanların dört gözle beklediği düzenlemenin meclisten geçmesi MHP'nin onayı olmadan imkansız görünüyor. MHP'nin TBMM Grubunun da Cumhur İttifakının sarsılmaması, EYT'nin ekonomiye getireceği söylenen ek yükü göz önüne alarak fikir değişikliğine gitmesi ihtimal dışında görünüyor. Fakat siyasette her geçen saniye önemlidir. MHP'nin atacağı bir adım milyonlarca EYT düzenlemesi bekleyen vatandaşın umutlarını yeşertecektir.

EYT Konusunda Direten Muhalefet Partileri

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda en aktif partiler CHP ile İYİ Parti oldu. Cumhuriyet Halk Partisi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorununun çözümü için bir çalıştay düzenlemiş, burada EYT'lilerle bir araya gelerek onları dinlemişti. İYİ Parti de Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili kanun teklifleri sunmaya devam ediyor. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici de EYT konusunun mecliste tartışılması ve varsa mağduriyetin giderilmesini talep ettiklerini açıklamıştı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusuyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip etmek için Türkiye'nin en büyük memur adayı sitesi kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA