Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Müjde Yolda! 299 Oldu!

Emeklilikte yaşa takılanlar sorununun çözümü için muhalefet partilerinden art arda 'Sorunu Çözelim' açıklamaları geliyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Müjde Yolda! 299 Oldu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamada Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili süreci başlattıklarını sorunun çözümü için kanun teklifi verdiklerini söylemişti.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da EYT konusunda destek vereceklerini, kendilerinin de bu konuda kanun teklifleri hazırlayıp meclise sunduklarını hatırlattı. AK Parti, TBMM'de 290 sandalyeye sahip, EYT'ye yönelik yasa teklifi sunan CHP'nin 144, HDP'nin 65, MHP'nin 50, İYİ Parti'nin 40 milletvekili mecliste görev yapıyor. EYT düzenlemesine destek verdiğini açıklayan muhalefet partilerinin toplam oyu an itibariyle 299'a ulaşmış durumda.

EYT mağdurlarının gözü kulağı TBMM'deyken, tekliflerin Genel Kurul'da yasalaşması için basit çoğunluk aranacak. Yani , TBMM Genel Kurul'una teklifin gelmesi durumunda toplantıya gelenlerin yarısından bir fazlası kabul oyu verirse, EYT meselesi çözülecek. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA