Emeklilere acil duyuru! Bu ödemeyi almak için son gün 29 Şubat!

Emekli vatandaşların yüzünü güldürecek ödeme! Son başvuru tarihini kaçırmayın! Tüm detaylar haberimizde.

Emeklilere acil duyuru! Bu ödemeyi almak için son gün 29 Şubat!

Emekli vatandaşlara müjdeli haber verildi! 29 Şubat tarihine kadar başvuru yapana binlerce lira ödeme var! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİLERE ÖZEL ÖDEMELER

Emekli vatandaşlar maaş zamları sonrasında bankaların güncel promosyon tutarlarını araştırmaya başladı. Emekli vatandaşlara 29 Şubat tarihine kadar özel promosyon kampanyaları uygulanacak. Emekli promosyonlarından faydalanmak için emekli maaşının bankaya taşınması ve üç sene bankada kalma taahhüdü verilmesi gerekiyor. Bankalar emekli maaşı bankaya taşındıktan sonraki üç iş günü içinde promosyon tutarlarını emeklinin hesabına yatırıyor. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram konu ile ilgili şunları söyledi; 'Banka promosyonları maaş üstünden verilmektedir. Banka üstünden alınan maaş kurum tarafından önce yatırılıyor. Yani Emekli Sandığı maaşı alanlardan 2-3 gün önce yatıyor. 2-3 gün bankada kaldığı için banka gelir elde ediyor. Bunu kendi müşterilerine bir kısmını ödüyor. Özel şirketlerde toplu şekilde maaş üstünden yatırılırsa ve belli sayı üstünde çalışan varsa çalışanlara banka promosyonları veriliyor. 

emeklilere promosyon teklifleri

Bazı işletmeler bunu çalışana vermeyerek kendine alıyor, bu çalışanın hakkıdır. Emekli zamlı maaşları belli olduktan sonra bankaların promosyon yarışı başladı. Emekli vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla maaş taşıyabiliyor. Daha öncesinde bütün bankalara giderek promosyon tutarlarını öğrenmek gerekiyor. 10 bin TL ile 15 bin TL aralığında değişebiliyor. Bankaların promosyon tutarları yükselebilir. Maaşlar arttıkça promosyonlar artıyor. Maaşlara yüzde 49.25 oranında zam yapıldı ve bankaların yarışı başladı. Emekliler sözleşmeleri bitmeden önce yüksek promosyon almak için banka değiştirebilir. Sistem üzerinden bankayı değiştirebilirler. Daha önce alınan tutarın iade edilmesi gerekiyor. Sonra yeni bankaya geçilebiliyor. Kredi ve kredi kartı borcu olan da banka değiştirebilir. Kredi alırken eğer emekli maaşını o bankadan alma anlaşması yapıldıysa bankayla görüşmek gerekir. Kredi ve kredi kartı olanlar da banka değiştirebilir.' Bankaların güncel promosyon tutarları şu şekilde;

-ING Bank emekli maaşını bankaya taşıyanlara 15 bin TL'ye varan promosyon ödemesi yapıyor.

-İş Bankası emekli maaşını bankaya taşıyan ve ilk maaşını bankadan alan müşterilerine 7 bin 500 TL'ye varan promosyon ödemesi yapıyor.

-Yapı Kredi Bankası emekli maaşını bankaya taşıyan müşterilerine 12 bin TL'ye varan nakit ödeme yapıyor.

-Garanti Bankası emekli maaşını bankaya taşıyan müşterilerine 7 bin 500 TL'ye varan nakit ödeme ve ek olarak kredi kartıyla 500 TL harcamalara 1000 TL bonus ödemesi yapıyor.

-Akbank emekli maaşını bankaya taşıyan ve üç sene bankada kalma taahhüdü veren müşterilerine 10 bin TL'ye varan nakit ödeme, beş otomatik fatura talimatına 500 TL, toplam 2 bin 500 TL chip para ödemesi yapıyor.

-Denizbank maaşını bankaya taşıyan müşterilerine 5 bin TL'ye varan ödeme yapıyor.

-Vakıfbank emekli maaşını bankaya taşıyan müşterilerine 5 bin TL'ye varan ödeme yapıyor.

-Ziraat Bankası emekli maaşını bankaya taşıyan müşterilerine 5 bin TL'ye varan ödeme yapıyor.

-Halkbank emekli maaşını bankaya taşıyan ve üç sene bankada kalma taahhüdü veren müşterilerine 5 bin TL'ye varan promosyon ödemesi yapıyor.