Emekli Maaşı sonrası Gözler Bayram İkramiyelerinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV canlı yayınında en düşük emekli maaşına zam yapıldığı müjdesini paylaşmıştı. Şimdi de emekli ikramiyelerine de enflasyon oranında zam yapılması gündemde.

Emekli Maaşı sonrası Gözler Bayram İkramiyelerinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı canlı yayında en düşük emekli aylığının 5500 liradan 7500 liraya yükseltileceği müjdesini vermişti.

Erdoğan "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun" diye konuştu.

En düşük emekli maaşına gelen zam sonrası gözler emekli ikramiyelerine çevrildi. Konuyla ilgili de çalışma yapıldığı bilinirken en kısa sürede paylaşılması bekleniyor. Şubat ayında açıklanan yüzde 55.18'lik enflasyon oranı baz alındığında 1100 TL'lik bayram ikramiyesi 1750 TL'ye yükselecek. Zamla birlikte her emekli yılda 3500 TL'lik ikramiye almış olacak.

Diğer yandan Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ödemeleri 21 Nisan'dan önceki hafta hesaplara yatırılacak.