Ekşi Sözlük Yazarı Gözaltına Alındı (Yeni Zelanda Saldırısı ile İlgili Skandal Sözler)

Ekşi Sözlük Yazarı , önceki gün düzenlenen hain terör saldırısını övdüğü için gözaltına alındı. Konu ile ilgili Ekşi Sözlük 'ten açıklama geldi.

Ekşi Sözlük Yazarı Gözaltına Alındı (Yeni Zelanda Saldırısı ile İlgili Skandal Sözler)

Yeni Zelanda katliamını öven kişi gözaltına alındı.

Antalya 'da, Yeni Zelanda 'da önceki gün iki camiye yönelik düzenlenen ve cuma namazı kılan 49 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısını övdüğü iddia edilen "Ekşi Sözlük" yazarı gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood camilerine cuma namazı sırasında düzenlenen ve 49 kişinin şehit olduğu terör saldırısını övdüğü öne sürülen "Ekşi Sözlük" yazarı hakkında inceleme başlatıldığına yer verildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan çalışmada, şüpheli A.A'nın Antalya'nın Alanya ilçesinde olduğu tespit edildi.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığın talimatıyla şüpheli gözaltına alındı.

NE DEMİŞTİ?

Ekşi Sözlük yazarı konu ile ilgili, "Videoyu izlerken keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camiileri temizlese diye iç geçirdim" demişti.

EKŞİ SÖZLÜK 'TEN AÇIKLAMA

Ekşi Sözlük 'ten konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yeni Zelanda'da camiye saldırı başlığına yazılan kabul edilemez bahse konu entry, birkaç dakika içerisinde fark edilerek aynı dakikalar içerisinde silinmiş, entry'i yazan kullanıcının hesabı ise nefret söylemi sebebiyle kapatılmıştır. Konuyla ilgili emniyet birimleri tarafımızla iletişime geçmiştir, yasal süreç işlemektedir" (Sabah)