Ekmeğe Rekor Zam Kapıda Un Fiyatları 400 Liraya Çıkıyor

TMO’nun ekmek fiyatlarını frenleyen sistemi sona eriyor. Unun çuvalı 260 TL’den 400 TL’ye çıkıyor.

Ekmeğe Rekor Zam Kapıda Un Fiyatları 400 Liraya Çıkıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) nden tahsis edilen buğday karşılığı verilen taahhütün 31 Mayıs itibarıyla sona ereceği öğrenildi. Daha önce 260 liraya verilen bir çuval unun 400 liraya çıkacağı söyleniyor. Bu veriler doğrultusunda ekmeğe rekor zamların gelmesi bekleniyor.

Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy Bloomberg HT’de yayınlanan Akıllı Tarım programında çuvalı 260 TL olan unun 31 Mayıs’tan sonra ortalama olarak 400 TL civarına çıkacağını söyledi.

Ulusoy, yaptığı açıklamada, ‘’Toprak Mahsulleri Ofisi‘nden tahsis edilen buğday karşılığı verilen taahhüt bugün itibarıyla son buluyor. Yani, 31 Mayıs itibarıyla un sanayicilerinin bu ürünleri 260 TL eden satma taahhüdü son buluyor. TMO’nun yaptığı açıklamalar ve piyasa oyuncularının da beklentisi sezonda böyle bir uygulama olmayacağı yönünde.

Ton başına 3600 TL’lik fiyatta 260 TL’ye denk gelen un çuvalı, bugün Borsalarda işlem gören fiyatları baz alarak yaptığımız hesaplamalarımıza göre kabaca 400 TL'ye çıkacak’’ ifadelerini kullandı.

Un fiyatının yüzde 50’den fazla zamlanması ekmek fiyatlarına da ciddi anlamda zam gelmesinin önünü açıyor. Önümüzdeki günlerde fırıncılar tarafından alınacak yeni kararlarla ekmek fiyatlarının zamlanması gündeme gelebilir.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /