Ehliyet almak isteyenlere acil uyarı! Bunu bilmeyen ehliyet uğruna hapse düşebilir

Ehliyet alacaklara uyarılar yapılırken son dönemde yaşanan ehliyet sahteciliği üzerinde dolandırıcılık artış gösterdi. Yeni dönemde uygulanacak olan çipli kimlik kartı uygulaması faaliyete geçildi.

Ehliyet almak isteyenlere acil uyarı! Bunu bilmeyen ehliyet uğruna hapse düşebilir

Son zamanlarda sınava girmeden ehliyet vadeden joker şirketlerin sayısında artış verilirken yeni çipli kimlik kartları ve parmak izi doğrulama üzerine ehliyet alımlardaki sahteciliğin en aza indirilmesi amaçlanıyor.

Ehliyet alımı için adayların kurslara katılımıyla beraber teorik sınava girmesiyle beraber direksiyon sınava giriş yapılarak başarı sağlaması gerekir. Direksiyon sınavından korkan veya yazılı sınavı geçemeyeceğini düşünenler ise joker şirketlere başvuruda bulunur. 6114 sayılı ÖSYM Hizmetleri Kanunu'nun 10. maddesine göre başka bir adayın yerine giren ya da kendi yerine bir başkanın sınava girmesine katkıda bulunarak 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilir.
ehliyet
SAHTECİLİK İŞLEMLERİNE ÖNLEM
EGA iştiraki olan biOnay'ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, konu hakkında açıklamalarda bulunurken ehliyet sahibi olmak konusunda sahtecilik işlemlerini engellemek için sahip olunan teknolojiye değindi. Kimlik doğrulama cihazlarıyla beraber güvenliği ön planda tutarak karşılacak riskler üzerinde çalışma başlatıldı.
İçişleri Bakanlığı tarafından yetki verilerek Kimlik Doğrulama Hizmet Sağlayıcıları üzerinden kimlik doğrulama cihazların alınması şartı veriliyor. Bakanlık onaylı Kimlik Doğrulama Hizmet Sağlayıcısında olan biOnay ile, TSE onaylı yerli üretim kimlik doğrulama cihazlarımızı tüm kurumlara anahtar teslim yapılarak, yerinde kurulum ve eğitim verilme hizmeti başladı.