Ehliyet almak isteyenler bayram edecek! Artık bu yaşlarda bile ehliyet almak mümkün

Sürücü belgesi alan milyonlarca kişiyi etkileyecek yeni bir gelişme yaşanıyor. Yeni düzenlemeler yaş sınırını değiştirdi. Detaylar burada...

Ehliyet almak isteyenler bayram edecek! Artık bu yaşlarda bile ehliyet almak mümkün

Türkiye'de ehliyet almak isteyen potansiyel sürücülere müjde. Resmi Gazete'de yayımlanmış olan yeni düzenlemelerle birçok ehliyet sınıfının yaş sınırlarında önemli değişiklikler yapıldı. D Sınıfı ehliyet almak isteyenlere yönelik düzenlemelerde yaş sınırı 26'dan 24'e indirildi. Bu sayede genç sürücüler daha kısa sürede ağır araç kullanma iznine sahip oluyor.

"Yaş sınırı 16'ya indirildi"

Ehliyet almak isteyenler bayram edecek

Yeni düzenleme çerçevesinde M, A1 ve B1 ehliyet sınıflarında yaş sınırının 16'ya indirildiği bildirilirken, A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıflarında yaş sınırının iser 18 olarak belirlendiği aktarıldı. Bu değişiklikler genç sürücülerin ehliyet almasını kolaylaştıracak ve daha kısa sürede yol deneyimi kazanmalarına yardımcı olacak. Uzmanlar, yeni düzenlemenin gençleri erken yaşta sürücü eğitimi almaya teşvik edeceğini, bunun da trafik kültürünün erken gelişmesi durumuna bir atkı sağlayacağını düşünüyor. Genç sürücülerin yolda daha fazla deneyim kazanması, kazaları önlemesi ve daha güvenli bir trafik ortamı yaratması bekleniyor. Yeni düzenlemeler yaş sınırlamalarıyla sınırlı değil. Araçların teknik durumu ve özel taşımacılık faaliyetleriyle ilgili makaleler de önemli ölçüde güncellendi. Bu değişiklikler, araç kullanımı ve özel ulaşımla ilgili düzenlemeleri sıkılaştırarak yol güvenliğini artırmayı amaçlıyor.