EGM 10500 Bekçi Alımında En Çok Kontenjan Verilecek İller

10 bin 500 bekçi alımı için geri sayım devam ediyor. Peki 10 bin 500 bekçi alımı hangi illere yapılacak? Alımda başvuru şartları nasıl olacak? İlan ne zaman gelecek? Detaylar ve alıma dair her şey kamubulteni özel haberinde.

EGM 10500 Bekçi Alımında En Çok Kontenjan Verilecek İller

10 bin 500 bekçi alımı hangi illere yapılacak?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimzi gün yaptığı açıklamada, yakın zamanda 0 bin 500 bekçi alımı için ilana çıkacaklarını söyledi. Bakan Soylu 'nun bu açıklamasının ardından bekçi olmak isteyen adaylar, yeni alımın ne zaman olacağını, başvuru şartlarının ne olacağını ve alımın hangi illere olacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bekçi alımında süreci takipçilerimizle anbean paylaştık.

Bu haberimizde ise 10 bin 500 bekçi alımının yapılacağı illerle ilgili bir değerlendirme yaptık.

SÜLEYMAN SOYLUTÜM İLLERE ALIM OLACAK DEDİ

Geçtiğimiz gün canlı yayında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bekçi alımında sayının 10 bin 500 olduğunu söylerken, yeni alımda tüm vilayetlere kontenjan verilecek dedi.

BU İLLERE ALIM DAHA FAZLA OLACAK

Polis Akademisi, 1. dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımında 7 bin kadro için illere dağılım yapmış, ancak 8 İle alım yapılmamıştı. Bekçilikte ikamet şartı olduğu için bu illerde ikamet eden gençler hayal kırıklığına uğramıştı. 

1. dönem bekçi alımında, hiç kadro verilmeyen iller şu şekildeydi:

"Adana, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Mersin, Mardin, Sakarya, Şırnak, "

7 bin alımda bu illere alım yapılmadı. 2. dönem alımında ise bu illere diğer illere nazaran daha fazla alım olacak. Özellikle Diyarbakır, Adana ve Mersin illerine fazla alım yapılması bekleniyor.

İlk alımda kontenjan verilmediği için bu illerde yaşayan mağdur edilen gençlere, ikinci alımda fazla kadro verilmelidir.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından, alım beklediğiniz illeri yazabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

  • Türk vatandaşı olmak,
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak, (Yönetmelkte en az ilkokul düzeyinden alım yapılacağına yer verilmektedir. Ancak yayımlanan ilanlarda İçişleri Bakanlığı alımı lise mezunu adaylar arasından yapıyor.)
  • En az 167 cm boyunda olmak,
  • Beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak.
  • Alım yapılan İl sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,
  • Askerliğini yapmış olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,
  • Sicil kaydı olmak,
  • Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle hüküm giymemiş olmak,
  • Herhangi bir siyasi partiye üye bulunmamak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

Adaylar, eğitim, yaş, ikamet ve askerlik şartlarında bazı değişiklikler istiyor.

İLAN NE ZAMAN GELECEK?

10 bin 500 bekçi alımında ilan için hazırlıklar, 7 bin bekçi alımında kazanan adayların eğitime başlamasının ardından başlayacak. 7 bin alımda adaylar 7 Ocak günü eğitime başlayacak. Ocak ayında başlayacak çalışmalarda, öncelikle 81 İl'in Emniyet Müdürlüğünden talepler toplanacak ve kontenjanlar belirlenecek. Buna göre bakacak olursa Şubat ayından önce ilanın yayımlanması zor gibi görünüyor.

BEKÇİ ALIM İLANI BU SAYFADA OLACAK

Bekçi alım ilanı yayımlandığı anda bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com özel haberidir.