EGM 10 Bin 500 Bekçi Alımında Değişebilecek Şartlar

10 bin 500 bekçi alımı için geri sayım devam ediyor. Peki bekçi alımında hangi şartlar aranacak? Başvuru şartlarında değişiklik olacak mı? Hangi şartlar değişebilir? Detaylar haberimizde.

EGM 10 Bin 500 Bekçi Alımında Değişebilecek Şartlar

10 bin 500 bekçi alımı için geri sayım devam ederken adaylar başvuru şartlarının değişip değişmeyeceğini merak ediyor.

Büyük bir merakla beklenen 10 bin 500 bekçi alımı için geri sayım başladı. 7 bin alımda süreç sona erdi ve adaylar önümüzdeki ay eğitime alınacak. Adayların eğitime alınmasının 10 bin alım için süreç başlayacak. 

ALIM NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar 7 Ocak günü eğitime başlayacak ve Mart başında EGM bünyesinde görevlerine başlayacak. Adayların eğitim merkezinde eğitimlere başlamasının ardından 10 bin 500 'lük yeni alım için süreç başlatılacak. İlanın Ocak ayı sonu ya da Şubat ayında yayımlanması bekleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NASIL OLACAK?

Bekçi alımında mevcut başvuru şartları şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak, (Bekçilik yönetmeliğinde eğitim durumu en az ilkokuldur. Ancak yayımlanan ilanlarda İçişleri Bakanlığı alımı lise mezunu adaylar arasından yapıyor.)
  • En az 167 cm boyunda olmak,
  • Beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak.
  • Alım yapılan İl sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,
  • Askerliğini yapmış olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,
  • Sicil kaydı olmak ve güvenlik soruşturması olumlu olmak,
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle hüküm giymemiş olmak,
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
  • Herhangi bir siyasi partiye üye bulunmamak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

ADAYLARIN TALEPLERİ NELER?

10 bin 500 bekçi alımı için adaylar, yaş, askerlik, ikamet ve eğitim düzeylerinde bazı esnetilmeler istiyor. Alımın en az ilkokul mezunu adaylar arasından yapılmasını isteyen adaylar ikamet ve askerlik şartlarının kaldırılmasını istedi. 

BEKÇİ ALIMINDA HANGİ ŞARTLAR DEĞİŞEBİLİR?

Kamubulteni.com olarak yaptığımız değerlendirmelerde başvuru şartlarında olabilecek değişiklikleri yazdık. 

Şu anda TBMM'de bekçi alımında başvuru şartlarında değişiklik yapılmasına ilişkin herhangi bir yönetmelik değişikliği yok. Ancak mevcut yönetmelikte bekçi alımında eğitim şartı en az ilkokuldur. Yazılı sınav da en az ilkokul düzeyinden yapılmaktadır. Ancak yayımlanan ilanlarda İçişleri Bakanlığı adayları lise mezunları arasından almaktadır. Bu da tepkilere neden olmaktadır.

Adaylar yeni alımda eğitim düzeyinin en az ilkokul olmasını istiyor.

İKAMET ŞARTI DEĞİR Mİ?

2017 yılında yapılan bekçi alımlarında bazı iller, yeterli başvuru olmadığı için ikamet şartında değişiklik yapmış ve 6 aya indirmiş ya da ikamet şartını kaldırmıştı. 10 bin 500 'lük alımda yeterli başvuru olmaması durumunda ikamet şartında bazı esnetilmeler yapılabilir.

Bekçilikte yaş ve askerlik şartına ilişkin henüz bir düzenleme yok. Ancak başvuru sayısının yetersiz olması, bu şartlarda esneme yapılmasını sağlayacaktır.

BEKÇİ ALIM İLANI YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN