Edebiyat Dünyasının Dev İsmi Mario Levi'yi Kaybettik! Türk Edebiyatının Değerli Yazarı 66 Yaşında Aramızdan Ayrıldı.

Mario Levi, iletişim eğitmeni ve yazar, 66 yaşında İstanbul'da vefat etti. Levi'nin kaybı, Buart Art Sanat Atölyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan duyuru ile geniş kitlelere ulaştı.

Edebiyat Dünyasının Dev İsmi Mario Levi'yi Kaybettik! Türk Edebiyatının Değerli Yazarı 66 Yaşında Aramızdan Ayrıldı.

Bu duyuruda, "Canım hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi'yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız. Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz." ifadeleriyle vurgulandı.

Mario Levi'nin Hayatı ve Eserleri

Mario Levi, 1957 yılında İstanbul'da doğdu ve Saint Michel Fransız Lisesi'ni 1975 yılında, İstanbul Üniversitesi Fransız ve Roman Filolojisi'ni ise 1980 yılında tamamladı. İlk öyküsünü 1975 yılında yazan Levi, daha sonra birçok önemli yayın organında yazılar kaleme aldı. İlk kitabı olan "Jacques Brel: Bir Yalnız Adam"ı 1986 yılında yayınlayan yazar, 1990 yılında ise ilk öykü kitabı olan "Bir Şehre Gidememek" adlı eserini okurlarıyla buluşturdu. Bu eseriyle o yılın Haldun Taner Öykü Ödülü'nü kazandı.

Levi, 1991 yılında "Madam Floridis Dönmeyebilir" adlı kitabıyla adından söz ettirdi ve 1992 yılında ilk romanı "En Güzel Aşk Hikayemiz"i yazdı. 1993 yılında başladığı "İstanbul Bir Masaldı" adlı kitabını 6 yıl içinde tamamlayarak 1999 yılında yayınladı. Bu eseriyle 2000 yılında Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazandı. Levi, edebiyat yazarlığının yanı sıra Fransızca öğretmenliği, ithalatçılık, gazetecilik, radyo programcılığı ve reklam yazarlığı gibi farklı alanlarda da faaliyet gösterdi.

Mario Levi'nin Mirası

66 yaşında aramızdan ayrılan Mario Levi, yazı atölyelerinde verdiği derslerle de tanınıyordu. Son kitabı "Bir Cümlelik Aşklar," Nisan 2016'da okuyucularıyla buluştu. Levi'nin edebiyat dünyasına kattıkları ve geniş yelpazedeki eserleri, Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olarak hatırlanmasını sağlayacaktır.

Mario Levi'nin kaybı, Türk edebiyatının büyük bir kaybıdır. Ancak, onun eserleri ve mirası sayesinde, gelecek nesillerde de iz bırakmaya devam edecektir. Türk edebiyatının unutulmaz ismi Mario Levi'yi saygı ve minnetle anıyoruz.