E Devlet'ten Elektrik-Su-Doğalgaz-Telekom Aboneliği Başladı (Nasıl Yapılır?)

Son dakika haberi: E Devlet üzerinden elektrik, su, doğalgaz ve telekom abonelikleri için beklenen gün geldi. Artık abonelikler internet üzerinden alınıyor.

E Devlet'ten Elektrik-Su-Doğalgaz-Telekom Aboneliği Başladı (Nasıl Yapılır?)

Uzun süredir beklenen gün geldi ve artık elektrik, doğalgaz ve su ile telekom abonelik işlemleri e Devlet kapısı üzerinden alınmaya başladı.

Bugün başlayan uygulama ile artık bu abonelikler internet üzerinden yapılabilecek ve artık bu abonelik işlemleri için devlet dairelerinde bekleme ile şubelerde uzun kuyruklar son bulacak.

Söz konusu proje ile vatandaşların abonelik işlemleri için artık şubelere gitmesinin önüne geçilecek ve kamuda ciddi yük azalması olacak. Söz konusu sistem, vatandaşların abonelik işlemlerini internet üzerinden iptal etmelerini de sağlıyor.

Artık internet üzerinden abonelik başvuruları alınacak. Bunun yanı sıra şubelerde de başvuru işlemleri alınmaya devam edilecek.

AÇIKLAMA GELDİ

Dijital Dönüşüm Ofisi de uygulamanın bugün itibarıyla başladığı internet sitesinden duyurulmuştu.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yakında diğer abonelikleri de uygulamaya dahil ederek, milletimize yakışır şekilde dijitalleşmeyi ülkemizin her hanesine ulaştırmaya devam edeceğiz. Dijital Dönüşüm Ofisi olarak koordine ettiğimiz ve Ticaret Bakanlığımızın çıkarmış olduğu mesafeli satış mevzuatı ve diğer yönetmeliklerde yapılan düzenlemelerle vatandaşımız artık elektrik, doğal gaz, su ve Türk Telekom aboneliklerini e-devlet üzerinden yapabilecekler”

BÜROKRASİ VE EVRAK TRAFİĞİ SONA ERİYOR

Bu yılın sonuna kadar e-Devlet entegrasyon çalışmalarının Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin koordinasyonunda tüm bakanlık ve kurumlarda tamamlanması ve tamamen aktif şekilde kullanılması planlanıyor.

E DEVLET ŞİFRESİ

e-Devlet üzerinden işlem yapmak için PTT ofislerinden şifre alınması gerekiyor. e-Devlet ile bürokrasinin sıfıra inmesi amaçlanıyor.

Abonelik için www.turkiye.gov.tr adresini ziyaret edin.

Kamubulteni.com  | Ankara