E-Devlet'ten Bildirmemenin Cezası 2673 Lira, Acele Edin!

E-devlet üzerinden yeni hizmetlerin bildirilmesi ile beraber yeni haberlerde gelmeye devam ediyor. Milyonlarca yurttaşın kullandığı e-devlet ile alakalı uyarı geldi. Taşınma sebebiyle ikametgahını değiştiren vatandaşların e-devlet'ten ya da ilçe nüfus müdürlüklerine şahsen başvuru yapmaları gerekiyor. Bildirimi, süresi içerisinde yerine getirmeyen vatandaşlara 128 TL, gerçeğe aykırı adres beyanında  bulunan vatandaşlara ise toplamda 2673 TL tutarında idari para cezası uygulanıyor.

E-Devlet'ten Bildirmemenin Cezası 2673 Lira, Acele Edin!


Milyonlarca vatandaşın kullandığı e-devlet'te yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Taşınma sebebiyle ikametgahını değiştiren yurttaşların 20 iş günü içerisinde bu durumu, e-devlet'ten ya da ilçe nüfus müdürlüklerine şahsen başvurup yapmaları gerekiyor. Zamanında bildirilmeyen adres değişikliklerinin 128 TL cezası bulunmakla beraber yanlış beyanda bulunan vatandaşlara toplamda 2.673 TL tutarında üzeri para cezası verilmesine karar verildi.

GSM operatörleri tarafından sağlanmış olan Mobil imza ile bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu tarafından İletki verilmiş elektronik sertifikalı hizmet sağlayıcısından edilmiş geçerli ve nitelikli bir elektronik sertifika ile e-devlet uygulaması üzerinden kullanıcı şifresi ve SMS doğrulama yöntemini kullanarak bu işlemi çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz.