E-Devlet'in yeni hizmeti duyuruldu!

E-Devlet uygulaması kullanıcılarına sunduğu hizmete bir yenisini daha ekledi. Vatandaşlar uygulamada artık operatörlerin telefon, internet ve TV tarifeleri ile kampanyaları görebilecek.

E-Devlet'in yeni hizmeti duyuruldu!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, elektronik haberleşme hizmetinden faydalanmak isteyen kişilerin, e-Devlet kapısı üzerinden sorgulama yaparak operatörlerin tarife ve kampanya tekliflerini karşılaştırabilmelerine olanak sağlayan yeni bir adım attı. E-Devlet üzerinden vatandaşa alabileceği hizmetleri karşılaştırma imkânı sunulurken, piyasada da fiyatların kontrol altında tutulabilmesi sağlanacak.

Hazırlanan tasla çalışmaya göre hazırlanan uygulama, 200 bin ve üzeri abonesi olan işletmeciler ile tarifelerin ya da kampanyaların E-devlet kapısı üzerinden karılaştırılmasını talep eden diğer işletmecilerin, bireysel abonelik sözleşmesi kapsamında sundukları sabit internet, sabit telefon, TV, mobil telefon ve adrese dayalı mobil internet hizmetine ilişkin tarifeleri kapsayacak. Filtreleme seçeneklerini kullanarak tarife ve kampanya sorgulaması yapma imkânı verilecek.

Sorgulama sonucu ekranda gösterilecek tarifeler veya kampanyalar, ortalama aylık ücrete göre artan bir şekilde sıralı olacak. Adrese dayalı mobil internet, sabit internet veya sabit telefon hizmeti seçilmesi durumunda ise, tüketicinin talebine bağlı olarak yerleşim yeri adresi, sunulacak teklifte değerlendirilmek üzere işletmeciye gönderilecek. Sorgulamalar belirtilen adres özelinde yapılacak.