e-Devlet şifresi olanlar hemen girip kontrol etsin! Tamamen değişti

Ticaret Bakanlığı e-Devlet üzerinden 2 yeni güncelleme yaptığını bildirdi! Vatandaşların işlemleri artık çok daha kolay olacak. Ayrıntılar haberimizde...

e-Devlet şifresi olanlar hemen girip kontrol etsin! Tamamen değişti

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı: e-Devlet sistemine 2 yeni özellik eklenmiş durumda. Vatandaşların günlük yaşantısını kolaylaştırmayı amaçlayan e-Devlet platformunda, Ticaret Bakanlığı tarafından sunulan 2 yeni hizmet aktif hale getirildi. Bu yeni hizmetlerden biri, vadesi geçmiş gümrük borçlarını gösteren "Borç Durum Belgesi"nin artık e-Devlet üzerinden erişilebilir hale gelmesidir.

e devlet

Ticaret Bakanlığı, bu güncellemeleri duyururken şu ifadeleri kullandı: "Ticaret Bakanlığı olarak, vatandaşlarımıza ve işletmelere her an, her yerden erişilebilir hizmet sunma çabası içindeyiz. Bu bağlamda, Gümrük İdaresi veya diğer kamu kurumları tarafından talep edilen vadesi geçmiş gümrük borçlarını gösteren 'Borç Durum Belgesi' ya da 'Borcu Yoktur Yazısı', artık e-Devlet üzerinden kolaylıkla temin edilebilecek. Söz konusu belgeye, e-Devlet'in 'Gümrük Vergi ve Ceza Borcu Sorgulama' uygulaması aracılığıyla erişmek mümkün olacak."

Bu yeni hizmetlerin vatandaşlar ve işletmeler için sağladığı kolaylık ve erişim imkanları, Ticaret Bakanlığı'nın sürekli olarak e-Devlet platformunu geliştirdiği ve yenilikler getirdiği gerçeğini bir kez daha vurgulamaktadır.