Düşen eğitim uçağı hakkında açıklama

Afyonkarahisar'da 2 pilotun yaralanması ile sonuçlanan eğitim uçağı kazasıyla ilgili Valilik tarafından yapılan ikinci açıklamada uçağın zorunlu iniş yaptığı ve kuyruk kısmında parçalanma meydana geldiği belirtildi.

Düşen eğitim uçağı hakkında açıklama

Afyonkarahisar’da akşam saatlerinde iki pilotun yaralandığı eğitim uçağı kazı sonrasında açıklamalar ard arda geldi. Valilik tarafından yapılan ikinci açıklamada gerçekleşen kazada uçağın zorunlu iniş yaptığı ve kuyruk kısmında bir parçalanma meydana geldiği belirtildi.

İki pilot yaralandı

Afyonkarahisar Valiliği,27 yaşındaki Ü.P.K.  adlı kadın pilot ile 19 yaşındaki Y.E.B. adlı pilotun  gerçekleşen kazada yaralandığı aktarıldı. Valilik tarafından yapılan ikinci açıklamada;” Akşam saatlerinde Hava Meydan Komutanlığına ait Cessna 172 tipi eğitim uçağı uçuş esnasında zorunlu iniş yapmıştır. Herhangi can kaybının olmadığı kazada, maddi hasar meydana gelmiştir. Pilotlarımızın sağlık durumları iyi olup, ayakta tedavileri sürdürülmektedir. “İfadeleri yer aldı.

Kaza ili ilgili inceleme tamamlandı

Kaza ile ilgili savcılık ve jandarma tarafından inceleme başlatılmış ve incelemenin tamamlandığı belirtildi. Öte yandan, uçağın kuyruk kısmında parçalanma olduğu bilgisine ulaşıldı.