Dünyanın En Güvenli Şehirleri Arasında bir İlimiz 8. Sırada Yer Aldı

Numbeo araştırma şirketi, 2020 yılı için hazırladığı dünyanın en güvenli ve en tehlikeli şehirleri araştırmasına ait sonuçları yayımladı.

Dünyanın En Güvenli Şehirleri Arasında bir İlimiz 8. Sırada Yer Aldı

Abu Dabi şirketin araştırmasına göre dünyadaki en güvenli şehir olurken, Eskişehir'in kendisine 8. sırada yer bulduğu görüldü. İstanbul ise en tehlikeli şehirler sıralamasında 263. sırada yer aldı. Numeo araştırma şirketi, suç oranlarına bakarak 2020 yılı için dünyanın en tehlikeli ve güvenli şehirleri araştırmasına ait sonuçları açıkladı.

EN GÜVENLİ ŞEHİRLER

İlgili şirketin araştırmasına göre dünyanın en güvenli şehri BAE'nin başkenti Abu Dabi olurken, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti aynı unvanı üst üste beşinci kez almış oldu. 431 şehrin yer aldığı araştırmada, BAE'nin üç şehri ilk 10da kendisine yer bulurken, diğer en güvenli şehirler ise şu şekilde sıralandı: Abu Dabi-BAE, Doha-Katar, Taipei-Tayvan, Quebec-Kanada, Zürih-İsviçre, Şarika-BAE,Dubai-BAE, Eskişehir-Türkiye, Münih-Almanya ve Trieste-İtalya.  

EN TEHLİKELİ ŞEHİR KARAKAS

Suç oranlarına bakılarak dünyanın en tehlikeli şehri ise Venezuela'nın başkenti Karakas oldu. Brezilya ve Güney Afrika'dan şehirlerin yoğunluğu göze çarpan listede Ankara en tehlikeli 183'üncü şehir, İstanbul ise 263. şehir olarak göze çarptı. Araştırmaya göre en tehlikeli ilk 10 şehir şu şekilde: Karakas-Venezuela, Port Moresby-Papua Yeni Gine, Pretoria-Güney Afrika, Durban-Güney Afrika, Johannesburg-Güney Afrika, San Pedro Sula-Honduras, Pietermaritzburg-Güney Afrika, Natal-Brezilya, Fortaleza- Brezilya ve Rio de Janeiro-Brezilya.