Dünya Türkiye İçin Yardım Elini Uzatıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da ağır hasara yol açtı. Bölgede artçı sarsıntıların sayısı 200'ü geçmiş durumda. Pek çok ülke Türkiye'ye ekip gönderdi ve yardım talebinde bulundu.

Dünya Türkiye İçin Yardım Elini Uzatıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6'lık deprem Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da ağır hasara yol açtı. Bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor.Çok sayıda ülke Türkiye'ye taziyelerini iletti ve Türkiye için yardıma hazır olduklarını bildirerek destek oldu.

İlk Yardım Eli Azerbaycan'dan

Deprem olduğu andan itibaren Türkiye'ye ilk kurtarma ekibini yollayan ülke, Azerbaycan oldu. 370 kişiden oluşan Azerbaycan yardım ekibinin çoğunluğu deprem bölgesine ulaştı. Ayrıca kardeş Azerbaycan iki uçak dolusu yardım göndereceğini açıkladı.

Diğer Ülkelerden Gelen Yardım Açıklamalarından Bazıları

Filistin Başbakanı Muhammed İbrahim Iştiyye, "Suriye ve Türkiye ile birlikte, etkilenen bölgelere erişimi kolaylaştırmak ve depremzedelere yardım sağlamak için kurtarma ekipleri için gerekli düzenlemeler yapıldı" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Kurbanların ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Şu anda dost Türk halkının yanındayız ve gerekli yardımı yapmaya hazırız" dedi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Türkiye ve Suriye'de meydana gelen korkunç deprem sonrasında taziyelerimi Başkan Erdoğan'a ilettim. Dualarımız bu ciddi doğal afetten etkilenen herkesle birlikte. Hollanda'dan bir arama kurtarma ekibi bugün bölgeye gidecek" dedi.

Finlandiya Cumhurbaşkanlığı Ofisi, "Cumhurbaşkanı Niinisto, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a, meydana gelen trajik depremde hayatını kaybedenler ve yaşanan yıkım için en derin taziyelerini sunduğu bir mektup gönderdi" açıklaması yapıldı.

Rusya Ankara Büyükelçiliği'nin yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bir çok ilde hissedilen depremden etkilenen vatandaşlara ve tüm Türk dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bu felaketi en az hasarla atlatmayı temenni ederiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz." denildi.

Fransa Dışişleri Bakanı Colonna Twitter'dan "Türkiye'yi sarsan ve çok sayıda can kaybına yol açan korkunç depremin ardından mevkidaşım Mevlüt Çavuşoğlu'na, ülkesine ve Türk halkına en içten taziyelerimizi ilettim. Fransa, Türk halkının yanındadır." dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Türkiye ve Suriye'den korkunç haberlerle uyandık. Düşüncelerim bu korkunç depremlerde hayatını kaybedenlerin aileleri, arkadaşları ve komşuları için endişelenen herkesle birlikte. Partnerlerimizle birlikte hızlı bir şekilde yardım ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.