Dünya Bu Habere Kilitlendi Gözler Doların Patronunda ABD Faiz Kararını Açıklıyor

Küresel anlamda yaşanan sıkıntılar sonrası ülkelerin hamleleri merak edilirken gözler bu hafta ABD’ye çevrildi. Doların patronu ne karar verecek.

Dünya Bu Habere Kilitlendi Gözler Doların Patronunda ABD Faiz Kararını Açıklıyor

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından açıklanacak faiz kararına kilitlendi. Piyasalar, Çarşamba günü açıklanacak Fed’in faiz kararı öncesi haftaya temkinli bir giriş yaptı.

Fed’in ultra şahin adımlarını daha ne kadar sürdüreceği merak edilirken, dünya genelinde resesyon ihtimalleri de güçlenmeye devam ediyor. Fed Başkanı Jerome Powell’in Çarşamba günkü toplantıda yapacağı açıklamalarda gelecek dönemki para politikalarındaki belirsizlikleri ortadan kaldırması düşünülüyor.

75 Baz Puan Faiz Artışı Bekleniyor

Çarşamba günü açıklanacak para politikası faiz kararından önce ekonomistler tarafından yapılan değerlendirmelerde 75 baz puan faiz artışına gidebileceği belirtiliyor. 75 baz puan artışına kesin gözüyle bakılırken aralık ayında atılacak politikalar yönelik net bir yönelim bulunmuyor.

Fed’in aralık ayında yüzde 42 ihtimalle 50 baz puan, yüzde 44 ihtimalle de 75 baz puan faiz artışına gidebileceği belirtiliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /