Dünya Bankası Uyardı İnsani Felakete Yol Açabilir

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın neden olduğu gıda krizinin insani felakete yol açabileceğini söyledi.

Dünya Bankası Uyardı İnsani Felakete Yol Açabilir

IMF ve Dünya Bankalarının oturum aralarında konuşan Malpass, “Bu bir insani felaket. Beslenme düşüyor. Ama aynı zamanda bu konuda hiçbir şey yapamayan hükümetler için siyasi bir mücadele alanı haline geliyor. Buna onlar sebep olmadı ve fiyatların yükseldiğini görüyorlar” dedi.

Yüz Milyonlarca Kişi Etkileniyor

Gıda sıkıntısı hakkında konuşan Dünya Bankası Başkanı David Malpass, BBC’ye önemli açıklamalarda bulundu. Rekor seviyelerde gıda fiyatlarının artmasının, yüz milyonlarca kişiyi yoksulluk ve açlığa sevk ettiğini ve bu sayının hızlı bir şekilde arttığını belirtti. Ayrıca Dünya Bankası, gıda fiyatlarında yüzde 37 gibi büyük bir sıçramanın yaşanabileceğini belirtti.

Herkesi Beslemeye Yetecek Kadar Gıda Var

Malpass, dünyadaki gıdaların tüm insanlara yetecek kadar olduğunu, stokların tarihteki diğer stoklara göre daha iyi olduğunu belirterek gıdaya ulaşım konusunda paylaşım veya satış süreci üzerinde çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

En Çok Artışlar Yağ, Tahıl, Mısır ve Buğdayda Oldu

En çok fiyat artışlarının yağ, tahıl, mısır ve buğdayda yaşandığını belirten Malpass, hem yoksul insanlar için hedeflenen gıda yardımına hem de gübre ve gıda arzını artırmaya yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /