DSP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Haydar Yılmaz Oldu

Demokratik Sol Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı eski Çankaya Belediye başkanlarından Haydar Yılmaz oldu.

DSP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Haydar Yılmaz Oldu

Demokratik Sol Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı eski Çankaya Belediye başkanlarından Haydar Yılmaz oldu. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için eski Çankaya Belediye başkanlarından Haydar Yılmaz'ı aday göstereceklerini açıkladı. Aksakal, "Haydar bey, Çankaya İlçe Seçim Kuruluna partisinden istifa ettiği yönündeki dilekçesini verdikten sonra kendisiyle görüştük ve adayımız oldu.

Ankara'yı tanıyan, sorunlarını bilen ve çözüm önerileri olan bir siyasetçi. Biz DSP olarak toplumun kendisini ülkücü diye tanımlayan iki adaya mecbur bırakılmasını istemiyoruz. Seçmen bir parantezin içine sokulmamalı. Demokrat, solcu seçmenin de gönül rahatlığıyla oy vereceği bir adayla karşılarına çıkıyoruz. Ankara'nın duyarlı seçmeninin adayımızı başkan yapacağına inanıyoruz." dedi. DSP'nin sol oyları böldüğüne yönelik eleştirilere yanıt veren Aksakal, "CHP bizim ilgi alanımızda değil." şeklinde konuşurken, CHP ile ittifak için görüşmeye gittiklerini fakat CHP'nin bunu kabul etmediğini söyledi. Aksakal, "P ile ittifak amacıyla Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun DSP'ye gitti ve teklifimizi iletti ama kabul etmediler." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA