DSÖ'den Salgın Devam Ediyor Uyarısı Geldi

Dünya Sağlık Örgütü DSÖ koronavirüs salgın hastalığının hala devam ettiğini, 110 ülkede vaka sayılarının arttığına dikkat çekti. Salgın devam ediyor diye uyardı.

DSÖ'den Salgın Devam Ediyor Uyarısı Geldi

DSÖ'den Salgın Devam Ediyor Uyarısı Geldi

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgın hastalığı sonrasında ülkelerde normalleşme süreci devam ederken, salgının devam ettiği konusunda DSÖ 'den uyarı geldi. 

110 ülkede vakalar artışta

Koronavirüs salgın hastalığı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ülkelerde hastalık ile mücadele sonrasında normalleşme sürecinin devam ettiğini ancak koronavirüs hastalığının alt varyantlarından BA.4 ve BA.5 virüslerinin yaklaşıkm110 ülkede vakaları tetiklediğini buna bağlı olarak koronavirüs vaka sayılarında yüzde 20 artış olduğuna dikkat çekti.

Varyantların analizi zorlaşıyor

Koronavirüs ile mücadelenin devam ettiğini, salgının değişim gösterdiğini ve salgının henüz bitmediğini belirten Ghebreyesus,"Mevcut Omicron varyantının takibi ve bundan sonra belirecek varyantların analizi giderek zorlaşıyor." şeklinde konuştu.

Aşılama önemli

Aşılamanın önemine dikkat çeken Ghebreyesus, aşılar sayesinde koronavirüs vakalarının önüne geçildiğini ve bunların sayesinde koronavirüsün tehlikeli olmadan çıktığını aktardı. Dünya genelinde sağlık çalışanları ve 60 yaş üzeri kişilerin aşılanma oranının yüzde 75 olduğunu kaydeden Ghebreyesus, ülkelere "nüfuslarının en az yüzde 70'ini aşılama" çağrısında bulundu.