DSÖ'den Korkutan Uyarı! "Koronavirüs Hala Sağlık Sorunu"

Dünya Sağlık Örgütü DSÖ, son haftalarda vaka sayılarının artışa geçtiğini duyurdu ve koronavirüs hastalığının hala devam eden bir sağlık sorunu olduğunu vurguladı..

DSÖ'den Korkutan Uyarı! "Koronavirüs Hala Sağlık Sorunu"

DSÖ'den Korkutan Uyarı! "Koronavirüs Hala Sağlık Sorunu"

2019 yılının son günlerinde Çin'de ortaya çıkan ve kısa süre içinde dünyaya yayılarak pandemi ilan edilen koronavirüs hastalığı devam ederken, bir çok ülkede önlemler gevşetildi ve hastalık yok sayılmaya başladı. Özellikle son dönemlerde bir çok ülkede maske yasağını kalkması ve buna bağlı olarak sosyal mesafe kurallarının çiğnemesiyle birlikte kontrol altına alınan vaka sayıları tekrardan tırmanışa geçti. 

Vaka sayıları arttı, ancak bağışıklık arttığı için hastaneye yatışlar azaldı

Hastalık ile mücadeleyi yakından takip eden Dünya Sağlık Örgütü - DSÖ ise gelinen nokta ile ilgili olarak önemli bir açıklamada bulundu. DSÖ tarafından yapılan korkutucu açıklamada salgının hala devam ettiği ve koronavirüs hastalığının hala devam eden bir sağlık sorunu olduğu aktarıldı. DSÖ ,son dönemlerde vaka sayılarının yüzde 30 arttığını ancak  büyük ölçüde aşılardan kaynaklanan artan nüfus bağışıklığının hastaneye yatışları ve can kayıplarını azalttığı vurgulandı.

6 milyondan fazla kişi can verdi

Öte yandan Çin'de patlak veren ve kısa süre içinde dünyaya yayılan koronavirüs hastalığı 562 milyon kişiye bulaşırken, 6 milyon 375 binden fazla kişide hastalık sebebiyle hayatını kaybetti.