Dostuna Güvendi, Hayatının Hatasını Yaptı! 400 Bin TL Borç

Elazığ'da asgari ücretle çalıştığı belirtilen Özkan Y.,  İzmir'deki bir yakın aile dostunun şirketi üzerinde göstermesi nedeniyle 400 bin lira borçla karşı karşıya kaldı.

Dostuna Güvendi, Hayatının Hatasını Yaptı! 400 Bin TL Borç

Dostuna Güvendi, Hayatının Hatasını Yaptı! 400 Bin TL Borç

2 çocuk babası 35 yaşındaki Özkan Y., 2006 yılında askerliğini bitirmesinden sonra aile dostunun yanında çalışmaya başladı. Arkadaşıyla birlikte benzin istasyonunda çalışan Özkan Y., aile dostunun , "Şirketi senin üzerine yapalım, başka kimseye güvenemem" demesiyle imza atarak şirketi üzerine aldı. Çalıştığı şirkette uzun süre maaş alamayan Özkan Y. daha sonra memleketine döndü. Elazığ'da bir petrol istasyonunda pompacı olarak çalışan genç adam, geçtiğimiz aylarda hastaneye giderek ilaç almaya çalıştığında maaşına haciz geldiğini öğrenerek şok oldu.

Durumu öğrenmek için bankaya müracaat eden Özkan Y., maaş hesabına vergi borcundan dolayı haciz konduğunu görünce vergi dairesine gitti. Burada 400 bin liralık borcu gören Özkan Y. 2 bin lira maaşla çalıştığını aile dostuna güvenerek şirketi üzerine aldığını fakat olaya ilişkin bir çözüm bulamadığını söyledi. Özkan Y. basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Toplam borç 400 bin TL, 200 bin TL'si benim, 200 bin TL'si de diğer arkadaşımın. Ben hayatım boyunca 200 bin TL'yi bir arada görmedim. Benzinlikte akaryakıt görevlisiydim. Bankadan hesaplarıma el konulduğunu anladım. Kartımda limit olmasına rağmen alışveriş yapamadım. Bankaya gittim, banka bana hesabıma Kuşadası Vergi Dairesinden haciz konulduğunu ve maaşımdan kesildiğini söyledi. Çok mağdurum. Adamın yanına iki defa gittim. Adam borcu inkar etmiyor ama parasının olmadığını söylüyor, fakat parası var." şeklinde konuştu.