Donarak Şehit Olan Askerlerimizle İlgili TBMM'de Tepki Çeken Gelişme !

Tunceli 'de donarak şehit olan askerlerimizle ilgili TBMM'ye araştırma önergesi verildi. Verilen önergede konunun araştırılması istendi. Ancak önerge AK Partili vekillerin oyları ile reddedildi.

Donarak Şehit Olan Askerlerimizle İlgili TBMM'de Tepki Çeken Gelişme !

Bölücü hain terör örgütü PKK'lı teröristlere yönelik devam eden operasyonlar 4 mevsim sürüyor.

Hain teröristlere yönelik devam eden operasyonlarda, geçtiğimiz gün kahreden haber geldi ve 2 Jandarma Özel Harekat donarak şehit oldu. 26 Ekim günü meydana gelen olay tüm Türkiye 'yi kahretmişti. 2 askerimizin donarak şehit olması ile ilgili Süleyman Soylu bazı açıklamalarda bulunmuş ve teşhizat ile kıyafetlerin en sert soğuklara dayanıklı olduğunu söylemişti. 

Bu açıklamanın ardından bugün TBMM'de flaş bir gelişme yaşandı. İYİ Parti, donarak şehit olan askerlerimizin olayının araştırılması için TBMM'ye soru önergesi verdi. Ancak TBMM'ye verilen soru önergesi AK Partili Milletvekillerinin verdiği oylar ile reddedildi. MHP ve HDP ise söz konusu araştırma önergesi için çekimser oy ullandı.

TEÇHİZATLAR YETERLİ DEĞİL TARTIŞMASI

Askerlerin donarak hayatını kaybetmesinin ardından 'teçhizatlarının yeterli olup olmadığı' tartışması başlamıştı.

LÜTFÜ TÜRKKAN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİ

Bugün konunun TBM tarafından araştırılması için İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından Meclis'e araştırma önergesi sunuldu.

Türkkan, TBMM 'ye sunduğu soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda, hava muhalefetinin sıklıkla yaşandığı bir bölgede teröristlerle mücadele eden Mehmetçiklerimizin tüm tedbirler alınarak operasyona gönderilmeleri gerekirken, böylesine acı bir şekilde hayatlarını kaybetmesi detaylarıyla araştırılması gereken bir konudur"

Kamubulteni.com  |  Ankara