Doğrulamada Artık Anne Kızlık Soyadı Kullanılmayacak: Artık Katılım Anahtar Kullanılacak

Ziraat Bankası tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada anne kızlık soyadının artık doğrulama olarak kullanılmayacağını , yerine Katılım Anahtar kullanılacağına yer verildi.

Doğrulamada Artık Anne Kızlık Soyadı Kullanılmayacak: Artık Katılım Anahtar Kullanılacak

Anne kızlık soyadı artık güvenlik olarak istenmeyecek.

Bilindiği üzere bankacılık işlemlerinde vatandaşların doğru kişi olup olmadığını sormak için bazı sorular sorulmaktadır. Özellikle telefonda bankacılık işlemlerinde anne kızlık soyadı kullanılıyor. Vatandaşların anne kızlık soyadını söylemesi ya da o soy isim içinden bir harfin söylenmesi istenmektedir. Edinilen son dakika bilgilerine göre bu değişiyor. 

Yasal düzenleme yapıldı ve 1 Ocak 2021 tarihinden sonra artık bankacılık hizmetlerinde anne kızlık soyadı kullanılmayacak. Ziraat Bankası tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada anne kızlık soyadının yerine artık katılım anahtar özelliğinin kullanılacağı öğrenildi. Kişiye özel olan ve değiştirilebilir olan katılım anahtar, 

KATILIM ANAHTAR NEDİR?

Ziraat Bankası'nın açıklamasında Katılım Anahtar, "bankamız dijital kanallarında güvenlik doğrulaması amacıyla kullanılır. Katılım anahtar sadece size özel ve değiştirebileceğiniz bir bilgidir." şeklinde ifade edildi. 

KATILIM ANAHTAR NASIL ALINIR?

Katılım anahtar, internet şube ve mobil uygulama üzerinden alınabilir. İşte Ziraat Bankası'nın açıklaması.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA