Diyarbakır'a Dev Yatırım: 10 Bin Kişiye İş İmkanı!

Diyarbakır'a dev yatırım: 10 bin kişiye iş imkanı! Karacadağ'da bin dönümlük arazide sanayi bölgesi kurulacak. İstihdam artışı sağlanacak.

Diyarbakır'a Dev Yatırım: 10 Bin Kişiye İş İmkanı!

Diyarbakır'ın Karacadağ bölgesindeki bir iş adamı olan Mustafa Çubuk, ihale ile yaklaşık 560 milyon liraya bin dönümlük atıl arazi satın alarak bir sanayi bölgesi kurmaya hazırlanıyor. Bu yatırımın hayata geçmesiyle birlikte bölgede 10 bin kişiye istihdam olanağı sağlanacak.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ilde çalışmalar ve yatırımlar devam ediyor. Depremden etkilenen Diyarbakır ilinde de Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi'nde TOKİ konutlarının inşası devam ederken, Karacadağ bölgesinde bulunan bin dönümlük atıl arazi ihale yoluyla satışa çıkarıldı. İstanbul'da ailesiyle uzun yıllardır yaşayan Mustafa Çubuk, üç yıl önce doğduğu şehre geri dönerek yatırımlar yapmaya başladı. Çubuk, arkadaşlarıyla yaptığı görüşmeler sonucunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarılan bin dönümlük araziyi yaklaşık 560 milyon liraya satın aldı. Dün, S.S. Diyarbakır Hurdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Çubuk ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri arasında sözleşme imzalandı.