Diyanet'ten Teravih ve Ramazan Programı Kararı (İlk Teravih Ne Zaman , Teravih Evde Kılınabilir mi?)

Son dakika haberi: Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve teravih namazları ile Ramazan programları hakkında karar verildi. Peki ilk teravih ne zaman? Teravih evde kılınabilir mi? İşte o açıklama.

Diyanet'ten Teravih ve Ramazan Programı Kararı (İlk Teravih Ne Zaman , Teravih Evde Kılınabilir mi?)

Son dakika: Teravih ve Ramazan programı kararı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Yazılı olarak yapılan son dakika açıklamasında teravih ve ramazan programları kararına yer verildi. 

İşte o açıklama:

"Bu yılın temasını 'Ramazan ve Sorumluluk Bilinci olarak belirledik.

Oruç ibadetinde asıl amaç kalbin, aklın oruç ile bütünleşmesi.

Orucun bütün bilimsel araştırmalarda bağışıklığı güçlendirdiği ortaya konulmuştur. Tüm tedbirleri aldık almaya çalışıyoruz.

Din görevlilerimizin tamamı Vefa Koordinasyon merkezine katılarak din ile ilgili hizmetlerini cami dışında da yerine getiriyorlar. Tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.

Ramazandan önce tüm mensuplarımızı, din görevlisi hocalarımızı ve milletimizi kan bağışında bulunmaya davet ediyorum

Camilerden mukabele dinlemekten mahrum kalınan günlerde, 30 gün boyunca, 30 farklı hafız tarafından Diyanet TV'den yayınlanacaktır.

Öğlen ve teravih vakitlerinde Ramazan programları yapılacaktır.

Ramazan'da televizyon, radyo kanallarında ya da sosyal medyada program yapan, konuşan herkesten, toplumumuza doğru bilgi aktarma konusunda sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini, kaynağı belli olmayan, hayatımıza değer katmayan anlamsız bilgi ve konuları ekrana ve gündeme getirmemelerini; güzel, yapıcı ve birleştirici bir üslup kullanmalarını ve tartışma meydana getirecek, polemik üretecek popülist tavırlardan uzak kalmalarını özellikle istirham ediyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı olarak 81 ilde, yurt dışında 35 ülkede gönül köprülerini kuracağız. Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçen yıl 98 ülkede gerçekleşen faaliyetlerimizi 35 ülkede gerçekleştireceğiz. İftar sofraları kurmak yerine, gıda paketleri, alışveriş kartları, bayramlık kıyafet dağıtarak ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacağız.

FİTRE NE KADAR?

Fitre bedeli bu yıl 27 TL'dir.

TERAVİH

Teravih namazlarını herkes evlerinde ailesi ile teravih namazını kılabilir. Teravih namazı ferdi olarak kılınabilir."

İLK TERAVİH NE ZAMAN?

İlk teravih namazı 23 Nisan akşamı Yatsı namazı ile birlikte kılınacak. İlk sahura da o gece kalkılacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA