Diyanetten Açıklama :16 Türk Hacı Hayatını Kaybetti

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Bircan, Hac vazifesini yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara giden Türk Hacı adaylardan 16'sının çeşitli sebeplerle yaşamını kaybettiğini söyledi.

Diyanetten Açıklama :16 Türk Hacı Hayatını Kaybetti

Hacı adaylarının gelmeye devam ettiği Mekke'deki Din Hizmetleri Ateşeliğinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Bircan, bu sene 80 bin Türk'ün hac görevini yerine getireceğini söyledi.

İlk kafilenin 18 Temmuz'da Mekke'ye ayak bastığını söyleyen Bircan, "Diyanet İşleri Başkanlığı vatandaşların her alandaki hizmetlerini yürütmeye çalışıyor. Mekke ve Medine'de toplam 184 personel ile Türkiye'den gelen hacı adaylarına hizmet ediyoruz. Organizasyonun başarılı olması için değişik kurumlardan 21 müfettiş denetim görevini sürdürmektedir.

Havalimanı ekiplerimiz Netspor hem hacı adaylarını uğurlamada hem de karşılamada hacı adaylarımıza hizmet ediyor.Mekke ve Medine'de 2 sağlık merkezimiz bulunmaktadır. Toplamda 402 sağlık personeli hacı adaylarımıza hizmet ediyor. Şimdiye kadar 35 bin 104 kişi muayene oldu. Sıcaktan kaynaklanan sağlık sorunları yaşayan vatandaşlarımız oluyor. Bugün itibari ile hac mevsiminde 333 hastamızı ambulansla otellerinden alarak sağlık merkezlerine götürdük. 208 hastamız çeşitli sebeplerle hastanelerimizde yatıyor. Bu yıl 16 hacı adayımız da ne yazık ki hayatını kaybetti." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA