Diyanet'ten KYK Borçları Açıklaması: "Devlet Geri Almalı"

KYK kredi çekmek caiz midir? KYK kredi geri ödemesi yaparken verilen fazla para faiz midir? Sorularına Diyanet'ten açıklama geldi.

Diyanet'ten KYK Borçları Açıklaması: "Devlet Geri Almalı"

Diyanet'ten KYK borçları açıklaması.

Diyanet Tv 'nin bugünkü programında KYK borçları gündeme geldi. Bir öğrenci , sosyal medya üzerinden programdakilere KYK 'dan kredi almak caiz midir? sorusunu sordu.

 Programda şu cevap verildi:

"Bunu almak caiz midir? Nye soruyorlar? Çünkü bunu devlet veriyor ve devlet sizden geri isteyecek. Geri isterken size 100 TL verdi. 5 yıl 10 yıl sonra 100 TL vermiştim ya. Ey öğrenci kardeşim sana 100 TL vermiştim. Onu geri ver. Ama 100 TL olarak ver demiyor. DEMEMELİ. Niye;

Parayı küçülten, paranın alım gücünü zayıflatan, adeta zatı dursa da içi boşaltılmış bir para sistemine mahkumuz. 

Dolayısıyla ne diyor. Ben senden kar etmek istemiyorum. Seni sömürmek de istemiyor. Bak senin ihtiyacın olan gün elinden tuttum. Sana yardımcı oldum. Sana verdiğimi değer olarak geri almak istiyorum. Benim sana 5 sene önce verdiğim 100 TL, artık bugün 100 TL gibi değil. Dolayısıyla ben onu birazcık telafi etmek istiyorum. Karım yok hatta zararım var. 

Devlet verdiği bu kredileri zarara uğramamak için paranın değerinde enflasyon yüzüdnen düşüş olmuşsa, onu da TÜFE'yi hesaplayarak geri alıyor. 

BUNUN FAİZLE İLGİSİ YOK

Eğer paranın değerinde düşüş olmadıysa aynı parayı alır. Bu uygulamanın faizle ilgisi yok. Yalnızca enflasyon nedeniyle oluşan kayıp karşılığıdır. "

KYK BORÇ DÜZENLEMESİ BEKLEYENLER BU SAYFADA TIKLA KATIL

Sizin KYK borcunuz ne kadar? Borcunuzun ne kadarı anapara? Aşağıdaki yorum kısmına yazabilirsiniz.