Diyanet Sonunda Sessizliğini Bozdu 6 Yaşındaki Kızın Evlendirilmesiyle İlgili Açıklama Geldi

Türkiye günlerdir Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını evlendirdiği ile ilgili iddiaları konuşurken Diyanet sessizliğini bozdu.

Diyanet Sonunda Sessizliğini Bozdu 6 Yaşındaki Kızın Evlendirilmesiyle İlgili Açıklama Geldi

Konu hakkında Diyanetin ne diyeceği merak edilirken Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan bir açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, bir kız çocuğunun erken yaşta evlendirildiğine ilişkin iddialar üzerine yapılan açıklamada, “İslam’a göre, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa erişmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluğunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz” denildi.

Diyanet İşleri tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Çocuklarımız bizim en hassas emanetimiz ve dokunulmaz değerimizdir. Çocuk haklarının korunması ve hayatın her alanında çocuğun yüksek yararının gözetilmesi dini, hukuki ve insani bir sorumluluktur. Çocuklarımızı her türlü şiddet ve istismardan korumak hem toplumsal hem de kurumsal vazifemizdir. Zira çocuğun örselenmesi, geleceğimizin yara alması anlamına gelir.

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden ve medya organlarının gündemine giren kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi hususunda devletimizin ilgili kurumlarının konuyu hassasiyetle takip ettiklerine ve adaletin tecelli edeceğine inancımız tamdır. Ancak konunun yüce dinimiz İslam ile bağdaştırılarak Müslümanların itham edildiği bir sürece dönüştürülmesi son derece rahatsız edicidir. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bir defa daha ısrarla belirtmek isteriz ki, İslam’a göre, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa erişmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluğunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz. Çocuk istismarı ile mücadeleye kararlılıkla devam eden Başkanlığımız, toplumumuza her alanda olduğu gibi evlilik ve aile konusunda da sahih dini bilgi sunmaya kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla sunulur.”

Ne Olmuştu

İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.G.K., 14 yaşında doğum yaptığını, yıllarca evlendirildiği şahıs tarafından cinsel istismara uğradığını belirterek kocasından ve ailesinden şikayetçi olmuştu.  Bugün 24 yaşında olan ve 6 yaşında gelinlikli fotoğrafları ortaya çıkan H.G.K’nın şikayeti sonrası savcılık tarafından hazırlanan iddianamede üç sanığın en az 27’şer yıl hapisle cezalandırılması talep edildi. Savcı ayrıca H.G.K.’nın eşi Kadir İstekli için cinsel saldırı suçundan da ceza istedi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatma Gümüşel ve İstekli şu an tutuksuz olarak yargılanıyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /