Diyanet İşleri Başkanlığı Harekete Geçmişti! Rockcı İmam İhraç Edildi

Antalya'da Rockcı İmam olarak tanınan Ahmet Tüzer'in Pınarbaşı Camii'ndeki görevine, DİB yönetmeliklerine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle son verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Harekete Geçmişti! Rockcı İmam İhraç Edildi

Antalya'nın Kaş ilçesindeki Pınarbaşı Camii'nde imamlık görevini yerine getirirken, Erkin Koray'ın eski gitaristlerinden Doğan Sakin ve Baerist İdris Tübcil ile rock grubu kuran 47 yaşındaki imam Ahmet Muhsin Tüzer, hakkında izinsiz ve paralı konser verme, raporlu ya da izinli olmamasına rağmen Romanya'dan geç dönmek sebebiyle Temmuz ayında soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından rockcı imam olarak bilinen şahsın görevden alındığı, meslekten ihraç kararının Ahmet Muhsin Tüzer'in raporlu olması sebebiyle Pınarbaşı Mahallesi muhtarına tebliğ edildiği öğrenildi. 

Kaş ilçesinde konser verirken, yatsı namazlarını kıldırdıktan sonra sahneye çıktığını daha önce belirten Tüzer, "Verdiğim konserleri izin alarak yaptım. Görevden alma yazısında isnat edilen suçların hiçbirini işlemedim. Bu aşamadan sonra yapacağım mahkemeye başvurarak, bu kararın yanlışlığını hukuk yoluyla ispat etmek." demişti.