Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş duyurdu! Öğretmen ve öğrenciler için Umre turları

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yaptığı açıklamada ara tatil ve yarıyıl tatilinde öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik Umre turlarının düzenleneceği duyuruldu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş duyurdu! Öğretmen ve öğrenciler için Umre turları

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Umre ’ye düzenlenen öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik olacak olan turları aktardı. Öğretmen ve öğrencilere uygun bir tarih olan ara tatil ve yarıyıl tatili için planlanan turlar için kayıtların alınmaya başlandığı aktarıldı.   

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Erbaş, paylaşımında Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ara dönem ve yarıyıl tatili dönemlerini kutsal topraklarda geçirmek isteyen öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin turlar için kayıtlarını yaptırabileceğini aktardı. Kayıtların başladığını duyuran Erbaş detaylı bilgiler için hac.gov.tr. adresinin ziyaret edilebileceğini belirtti.

Ara tatilde 7 günlük turlar olacak

7 gün olarak planlanan turlar için birinci dönem ara tatilinde yapılacak ilk tur için kayıtlar 11-28 Ekim arasında alınacak. Öğretmen, öğrenci ve velilerin katılabileceği turlarda kontenjan sınırı bulunuyor. Taksit imkanlarının bulunduğu turlar için kayıtlar il ve ilçe müftülükleri ile e-devlet üzerinden yapılabilecek ilk tur için belirtilen tarihler ise 12-19 Kasım arası olacak.

Yarıyıl tatilinde 7 ve 11 günlük turlar gerçekleşecek

Öte yandan planlanan diğer turlar 2023 ara tatili ve yarıyıl tatilinde gerçekleştirilecek olup, turlar  7 ve 11 günlük olarak düzenlenecek. Tür için gidişler 20 Ocak 2023 tarihi itibariyle gerçekleştirilecek ve tur başvuruları için son tarih 22 Aralık olarak belirlendi.

Umre programlarına yönelik bilgi İçin tıklayınız