Dışişlerinden Rusya ve Ukrayna Politikası Açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna Savaşı sırasında ‘’Dengeli politikamızı sürdüreceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Dışişlerinden Rusya ve Ukrayna Politikası Açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya -Ukrayna meselesinin görüşüldüğü Nato Dışişleri Bakanlar Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Mevlüt Çavuşoğlu, "İki tarafla diyalog kuran nadir ülkelerdeniz. Dengeli politikamızı sürdüreceğiz" açıklamasını yaptı.

Bakan Çavuşoğlu açıklamalarından satır başları;

‘’Toplantıda savaşın durdurulması konusunda sarf ettiğimiz çabalar vurgulandı. İki tarafla diyalog kuran nadir ülkelerden biri olduğumuz dile getirildi. Amacımız bir an önce insani koridorların açılması. Dengeli politikamızı sürdüreceğiz. Üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.

Amacımız bir an önce insani koridorların açılması elbette ama bu savaşın daha fazla uzun sürmemesi. Türkiye her iki tarafla da diyalog kurabiliyor. 

Her iki Dışişleri bakanını da Antalya'da bir araya getirmeyi planlıyorduk. Şartlar el verirse Antalya Diplomasi Forumunda Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Ukraynalı mevkidaşı Kuleba'yı bir araya getirmek istiyoruz.’’

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /