Dışişleri Bakanlığı : Saldırgan Tutuma Cevap Verilecek

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin skandal kararına sert tepki gösterdi. Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamada, ABD'nin saldırgan tutumuna gecikmeksizin yanıt verileceği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı : Saldırgan Tutuma Cevap Verilecek

Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri'nin yaptırım kararına sert yanıt verdi.  Beyaz Saray'dan Rahip Brunson krizi sebebiyle İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı Gül'e yaptırım uygulanacağına yönelik açıklamaya Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan sert yanıt geldi.

Dışişleri Bakanlığı'nca yapılan açıklamada ABD Hazine Bakanlığı'nın ülkemize yönelik açıkladığı yaptırım kararının şiddetle protesto edildiği, en kısa sürede saldırgan tutuma yanıt verileceği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "ABD Hazine Bakanlığının Betcup ülkemizle ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz. İki Sayın Bakanımızı hedef alan sözkonusu karar ne devlet ciddiyetiyle bağdaşmakta ne de hukuk ve adalet kavramlarıyla izah edilebilmektedir. Hukuk sistemimize saygısızca müdahale niteliği taşıyan bu kararın ABD ile ilişkilerimizin özüne aykırı olduğuna ve iki ülke arasındaki sorunların çözümü yönünde sürdürülen yapıcı çabalara büyük zarar vereceğine kuşku yoktur. ABD yönetimini bu yanlış karardan geri dönmeye çağırıyoruz. Hiçbir amaca hizmet etmeyecek sözkonusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir" ifadeleri yer aldı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA